Τροχοί & TIR

Σε δραματική κατάσταση το ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Την ανάγκη «άμεσων ή έμμεσων διαδικασιών οικονομικής ενίσχυσης» από την πολιτεία προς το ΚΤΕΛ Αρκαδίας επισημαίνει ο πρόεδρος της εταιρείας, Νίκος Κουτσόγιωργας, σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό
Τρίτη 21/09/2021 - 15:15
Κοινοποίηση στα Social Media
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Την ανάγκη «άμεσων ή έμμεσων διαδικασιών οικονομικής ενίσχυσης» από την πολιτεία προς το ΚΤΕΛ Αρκαδίας επισημαίνει ο πρόεδρος της εταιρείας, Νίκος Κουτσόγιωργας, σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, άλλα κυβερνητικά στελέχη, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, και στελέχη της Περιφέρειας.

Στην επιστολή σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι το εν λόγω ΚΤΕΛ εκτός από το γεγονός ότι έχει υποστεί μεγάλη οικονομική ζημιά λόγω της πανδημίας, υφίσταται πλέον και περαιτέρω μείωση της ήδη ισχνής επιβατικής κίνησης λόγω των πρόσφατων πυρκαγιών στη Γορτυνία και στη Μεγαλόπολη. «Οι πληρότητες των λεωφορείων μας, ιδίως στις αναφερόμενες περιοχές αλλά και εν γένει σ’ όλες τις περιοχές, υπέστησαν μεγάλο πλήγμα, με αποτέλεσμα οι πεντακόσιες και πλέον οικογένειες εργαζομένων και μετόχων που βιοπορούν από την εταιρεία μας, σήμερα να έχουν απωλέσει το 90% των εισοδημάτων τους.

Ενδεικτικά αλλά ουχί περιοριστικά λόγω των πυρκαγιών υπήρξε διακοπή της συγκοινωνίας για αρκετό διάστημα, ενώ η συνήθης επιβατική κίνηση του καλοκαιριού λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών έχει εξανεμισθεί σχεδόν πλήρως.

Η εταιρεία μας ως εταιρεία κοινής ωφελείας χρήζει για την επιβίωσή της κάποιων άμεσων ή έμμεσων διαδικασιών οικονομικής ενίσχυσης και φρονούμε η πολιτεία θα μας αντιμετωπίσει, όπως άλλωστε ήδη έχει πράξει και σε άλλες περιοχές με τα ίδια προβλήματα», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσόγιωργας. 

PreviousNext