Τροχοί & TIR

Ηλεκτρικό Ford E-Τransit για πολλές εφαρμογές

Δέκα πρωτότυπα αμιγώς ηλεκτρικά E-transit της Ford βρίσκονται τώρα στους δρόμους της Ευρώπης για δοκιμές από πελάτες με επιλεγμένους διαχειριστές στόλων, πριν το εμπορικό λανσάρισμα του μοντέλου την
Δευτέρα 25/10/2021 - 10:15
Κοινοποίηση στα Social Media
Ford e transit

Δέκα πρωτότυπα αμιγώς ηλεκτρικά E-transit της Ford βρίσκονται τώρα στους δρόμους της Ευρώπης για δοκιμές από πελάτες με επιλεγμένους διαχειριστές στόλων, πριν το εμπορικό λανσάρισμα του μοντέλου την άνοιξη του 2022.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εντατικές δοκιμές σε διάφορα σενάρια σε πραγματικές συνθήκες, όπως σε ταχυδρομικές, δημοτικές και κοινής ωφέλειας υπηρεσίες, σε αστικές “last mile” διανομές, καθώς και σε διανομές τροφίμων σε Γερμανία, Νορβηγία και Ηνωμένο Βασίλειο. Μεταξύ των εταίρων που πραγματοποιούν τις δοκιμές αυτές είναι η εταιρεία διαχείρισης απορριμμάτων AWB, η Balfour Beatty, ο δημοτικός στόλος της πόλης της Κολωνίας, η DHL Express στη Μ. Βρετανία, η DPD, το Νορβηγικό Ταχυδρομείο, η Ocado και η Recover Nordic.

Όλοι οι εταίροι θα κάνουν χρήση των πρωτοτύπων E-Transit για διάστημα 6 ή 12 μηνών.

Ο στόλος των δοκιμαστικών οχημάτων περιλαμβάνει όλη τη γκάμα εκδόσεων του E-Transit όπως van, double-cab-in-van και chassis cab με μικτά βάρη από 3,5 έως 4,25 τόνους, και μεγάλη ποικιλία υπερκατασκευών (ψυγεία, κόφες, ανατροπές κ.α.), ώστε να καλύπτονται οι διαφορετικές απαιτήσεις που πρέπει να υποστηρίξουν τα οχήματα Transit.

Συγκεκριμένα, τα οχήματα δοκιμών έχουν μετατραπεί – με την υποστήριξη του εγκεκριμένου από τη Ford δικτύου Qualified Vehicle Modifier – ώστε να αναδειχθεί η ευελιξία της πλατφόρμας του E-Transit.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα μετατροπών είναι:

  •  Ψυγείο για διανομή τροφίμων, με ενσωματωμένο σύστημα φόρτισης ProPower Onboard 2,3 kW
  •  Έκδοση με ανοιγόμενα πλαϊνά τμήματα (dropside) για τον κατασκευαστικό τομέα, με φάρους και αισθητήρες βάρους
  •  Ανατρεπόμενο με κλωβό αποκομιδής απορριμμάτων
  •  Κλειστού τύπου van για αστικές “last mile” διανομές με άνοιγμα στο διαχωριστικό και πίσω αερανάρτηση
  •  Van αστικών “last mile” διανομών με ενσωματωμένα ράφια, άνοιγμα στο διαχωριστικό και εμπρός πτυσσόμενο κάθισμα

«Θέλουμε να δείξουμε ότι βοηθώντας τους πελάτες να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα μπορεί παράλληλα να βελτιωθεί και η παραγωγικότητά τους», δήλωσε ο Dave Petts, market lead, urban electrified vans, Ford Ευρώπης.

«Οι διαδρομές που καλύπτουν οι πελάτες σε πραγματικές συνθήκες μας βοηθούν να αναδείξουμε τα οφέλη του E-Transit στην επιχείρηση, ενώ την ίδια στιγμή μας παρέχει πολύτιμο feedback για τα μοτίβα χρήσης και τις συνήθειες φόρτισης, ώστε να μπορούμε να βελτιώνουμε τη συνολική εμπειρία. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι πρέπει να συμπεριφερόμαστε στους πελάτες μας σαν να είναι η οικογένειά μας, και το πρόγραμμα αυτό δείχνει την αξία που δίνουμε σε αυτές τις στενές συνεργασίες»

PreviousNext