«Το φορτηγό είναι τρόπος ζωής και το ακολουθούν μόνο όσοι το αγαπούν πραγματικά». Η παραπάνω φράση αποτελεί μια σημαντική αλήθεια που έχει βγει μέσα από την καθημερινότητα εκατοντάδων επαγγελματιών οδηγών. Ιδιαίτερα για αυτούς που δουλεύουν σε ταξιδιάρικα φορτηγά και απουσιάζουν πολλές μέρες, το φορτηγό τελικά είναι το πρώτο σπίτι τους και όχι το δεύτερο, όπως συνηθίζουμε να λέμε.

Μια τέτοια περίπτωση είναι ο Χρήστος Τζώνης από την Ιστιαία Ευβοίας, ο οποίος εκπροσωπεί την τρίτη γενιά αυτοκινητιστών στην οικογένειά του, που δραστηριοποιείται στο χώρο από το 1948.

Ο Χρήστος έχει υπό την εποπτεία του τις εγκαταστάσεις της μεταφορικής στην Αθήνα ενώ παράλληλα εκτελεί δρομολόγια με τα φορτηγά, όπου και όποτε χρειαστεί. Ο ίδιος δηλώνει φαν των old school φορτηγών και το υποστηρίζει περίτρανα με τα δύο 144, το ένα από τα οποία γνωρίζουμε μέσα από την παρουσίαση  στο Truck No 1 που κυκλοφορεί.

Η Τζώνης Μεταφορική μετράει 73 χρόνια παρουσίας στο χώρο
Η Τζώνης Μεταφορική μετράει 73 χρόνια παρουσίας στο χώρο

Αναφερόμαστε σε old school φορτηγά, αν αναλογιστούμε ότι και τα Scania 144 μετράνε ήδη 25 χρόνια ζωής, καθώς τα πρώτα κατασκευάστηκαν το 1996.

Βλέποντας όμως αυτό του Χρήστου συνειδητοποιούμε, ότι δεν πέρασε μέρα από πάνω του. Όλα αυτά όμως χάρη στο μεράκι του ίδιου.

Αφήστε τη λευκή γοητεία να σας συνεπάρει στο Truck No 1 που κυκλοφορεί ενσωματωμένο στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Οκτωβρίου.