Τροχοί & TIR

RoadStars: η ιστορία του μήνα - Κυριάκος Τσούλης

Η ιστορία αυτού του μήνα έρχεται από τα Νέα Στύρα της Εύβοιας και τον Κυριάκο Τσούλη, ο οποίος οδηγεί ένα από τα οχήματα της οικογενειακής του επιχείρησης και συγκεκριμένα ένα Mercedes-Benz Actros 1
Κυριακή 26/12/2021 - 19:19
Κοινοποίηση στα Social Media
Roadstars Κυριάκος Τσούλης

Η ιστορία αυτού του μήνα έρχεται από τα Νέα Στύρα της Εύβοιας και τον Κυριάκο Τσούλη, ο οποίος οδηγεί ένα από τα οχήματα της οικογενειακής του επιχείρησης και συγκεκριμένα ένα Mercedes-Benz Actros 1853 διαμορφωμένο για μεταφορά ζώντων ζώων. Σε ένα από τα δρομολόγιά του θα τον συναντήσουμε για να μας μιλήσει για την εμπειρία του από το φορτηγό και τη δουλειά του. Άλλωστε η μεταφορά ζώντων ζώων χρειάζεται υπομονή και ηρεμία στην οδήγηση, και, φυσικά, ένα αξιόπιστο και σωστά στημένο φορτηγό, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κυριάκος.  

 

Για εμένα η ιδέα του φορτηγού γεννήθηκε από την παιδική ηλικία μιας και όλα μου τα βιώματα περιστρέφονταν γύρω από αυτό, καθώς ο αδερφός μου Κώστας Τσούλης ήταν επαγγελματίας οδηγός. Ταξίδευα συχνά μαζί του αποκομίζοντας καινούργιες εμπειρίες και περίμενα με αγωνία την ώρα που θα ξεκινούσα μόνος μου τα δρομολόγια.

Η ώρα αυτή ήρθε, λοιπόν, το 2002 όταν απέκτησα το επαγγελματικό δίπλωμα και πλέον ήμουν έτοιμος να πραγματοποιήσω το όνειρό μου, ταξιδεύοντας στην Ελλάδα και εν συνεχεία σε όλη την Ευρώπη. Το 2007 ήταν μια ξεχωριστή χρονιά για εμένα καθώς τότε αγοράσαμε το Mercedes-Benz Actros για να μεταφέρουμε ζώντα ζώα από όλη την Ελλάδα στη φάρμα μας.

Πρόκειται για μια δύσκολη και υπεύθυνη μεταφορά γιατί ο οδηγός πρέπει να βρίσκεται συνεχώς σε εγρήγορση. Ο ίδιος πρέπει να είναι παρών στο φόρτωμα για να γίνει σωστά και έτσι να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις κατά τη διάρκεια του δρομολογίου.

Επίσης πρέπει να ελέγχει συχνά τα ζώα, για να μην πέσει κάποιο κάτω και το ποδοπατήσουν τα υπόλοιπα. Ακόμη πρέπει να προσαρμόζει διαρκώς την οδήγησή του σύμφωνα με τις συνθήκες που επικρατούν στο δρόμο και να κινείται με χαμηλή ταχύτητα ιδιαίτερα σε διαδρομές με πολλές στροφές.

Καθημερινά οποιαδήποτε πρόκληση έχω να αντιμετωπίσω στα δρομολόγιά μου την ξεπερνώ με το Actros μου το οποίο έχει πολλά πλεονεκτήματα ως φορτηγό. Καταρχάς το βασικότερο είναι η αξιοπιστία του κινητήρα του ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια δεν μας έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα.

Επίσης είναι δυνατός και έτσι εξασφαλίζει γρήγορες και άνετες μετακινήσεις. Για μια πιο ευχάριστη διαμονή στην καμπίνα επιλέξαμε να τοποθετήσουμε νέες ταπετσαρίες σε λευκές και μπορντώ αποχρώσεις.

Επίσης στη διαδρομή από Χαλκίδα μέχρι Νέα Στύρα όπου ο δρόμος είναι στενός, έχω εκτιμήσει ιδιαίτερα την ακρίβεια του συστήματος διεύθυνσης όπως και την απόδοση του συστήματος πέδησης το οποίο είναι αποτελεσματικό ανεξάρτητα από τις συνθήκες που επικρατούν στο οδόστρωμα, ακινητοποιώντας άμεσα το όχημά μου.

Κάθε δρομολόγιο για τον οδηγό μιας ζωάμαξας είναι μια ξεχωριστή εμπειρία καθώς έρχεται αντιμέτωπος με διάφορες προκλήσεις, κυρίως στα σημεία φόρτωσης. Πολύ συχνά καλούμαι να διασχίσω με το φορτηγό μου χωματόδρομους γεμάτους λάσπη και στενά σημεία με δύσκολη πρόσβαση. Όλα αυτά τα χρόνια όμως το Actros μου έχει αποδείξει ότι είναι ένα σκληροτράχηλο φορτηγό και ο καλύτερος σύμμαχος του οδηγού σε όλα τα τερέν. 

 

Διαβάστε περισσότερα για τον Κυριάκο Τσούλη

καθώς και άλλες ιστορίες στο roadstars.mercedes-benz-trucks.com

 

PreviousNext