Τροχοί & TIR

BOSCH: Φόρτιση χωρίς μονάδα ελέγχου

Το πρώτο καλώδιο φόρτισης ηλεκτρικού αυτοκινήτου στον κόσμο με ενσωματωμένη τεχνολογία για ευέλικτη επαναφόρτιση χωρίς μονάδα ελέγχου παρουσίασε πρόσφατα η BOSCH. Το τριφασικό καλώδιο επιτρέπει τη λ
Κυριακή 10/10/2021 - 12:18
Κοινοποίηση στα Social Media
BOSCH: Φόρτιση χωρίς μονάδα ελέγχου

Το πρώτο καλώδιο φόρτισης ηλεκτρικού αυτοκινήτου στον κόσμο με ενσωματωμένη τεχνολογία για ευέλικτη επαναφόρτιση χωρίς μονάδα ελέγχου παρουσίασε πρόσφατα η BOSCH.

Το τριφασικό καλώδιο επιτρέπει τη λεγόμενη λειτουργία φόρτισης 2 και 3 AC έως 22 κιλοβάτ. Με το εύκαμπτο έξυπνο καλώδιο φόρτισης, δεν χρειάζεται κουτί ελέγχου κατά την επαναφόρτιση στο σπίτι. Αυτό εξάλλου θέλουν και οι πελάτες.

Στην Ευρώπη, το 84% των οδηγών ηλεκτρικών αυτοκινήτων επαναφορτίζουν το όχημά τους στο σπίτι το βράδυ ή κατά τη διάρκεια της νύχτας (πηγή: newmotion EV Driver Survey 2020). Η ενσωματωμένη τεχνολογία σε κάθε ένα από τα βύσματα καθιστά τη διαδικασία επαναφόρτισης ασφαλή και αξιόπιστη.

Ο σύνδεσμος τύπου 2 στο άκρο του καλωδίου του οχήματος περιέχει τα στοιχεία για τον έλεγχο και την παρακολούθηση της ισχύος φόρτισης. Στο άλλο άκρο, το οικιακό βύσμα με προσαρμογέα διαθέτει τον έλεγχο θερμοκρασίας και μια συσκευή ελέγχου οικιακού ρεύματος.

Αυτό εξασφαλίζει ότι δεν θα συμβεί υπερφόρτωση ή υπερθέρμανση ακόμη και κατά την τακτική επαναφόρτιση σε οικιακή πρίζα με ισχύ φόρτισης έως 3 κιλοβάτ. Σε περίπτωση που είναι απαραίτητο, η τεχνολογία ασφαλείας απενεργοποιεί το καλώδιο, πριν γίνει η κατάσταση κρίσιμη.

Το καλώδιο φόρτισης είναι μια νέα προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο της Bosch στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, όπου η εταιρεία υιοθετεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση, καθώς διαθέτει από ηλεκτρικά ποδήλατα και επιβατικά αυτοκίνητα έως μηχανήματα έργου.

Το χαρτοφυλάκιο διαθέτει επίσης προϊόντα τόσο για ηλεκτρικά συστήματα μπαταρίας όσο και για κυψέλες καυσίμου. Περιλαμβάνει, ακόμη, υπηρεσίες επαναφόρτισης και την υπηρεσία διαχείρισης “batteryinthe-cloud”, προκειμένου να βελτιωθεί η απόδοση και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας. 

PreviousNext