Τροχοί & TIR

Χρυσή διάκριση για τη Ford

Μια ακόμη διάκριση, αυτή τη φορά στον τομέα της ασφάλειας, κέρδισε η Ford χάρη στα προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού που διαθέτει το Ford Transit Custom. Το Χρυσό βραβείο απονεμήθηκε από τον αν
Παρασκευή 05/11/2021 - 12:05
Κοινοποίηση στα Social Media

Μια ακόμη διάκριση, αυτή τη φορά στον τομέα της ασφάλειας, κέρδισε η Ford χάρη στα προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού που διαθέτει το Ford Transit Custom.

Το Χρυσό βραβείο απονεμήθηκε από τον ανεξάρτητο οργανισμό ασφάλειας οχημάτων Euro NCAP, ο οποίος αναγνώρισε την αξία και αποτελεσματικότητα των προηγμένων τεχνολογιών υποστήριξης της οδήγησης με τα οποία εξοπλίζεται το Ford Transit Custom, όπως το Digital Rear View Mirror, οι βελτιωμένες δυνατότητες ασφάλισης φορτίων και ο αναβαθμισμένος εξοπλισμός ασφάλειας που ενσωματώνει τη νέα τεχνολογία Seat Belt Reminder.

«Η ασφάλεια των οδηγών αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για εμάς και τους πελάτες μας, γι’ αυτό σχεδιάζουμε τα van μας με σκοπό να βοηθήσουμε όλες τις επιχειρήσεις να προστατεύσουν το προσωπικό τους και να συνεισφέρουν στην αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων», δήλωσε ο Hans Schep, general manager, Commercial Vehicles, Ford Ευρώπης. «Χαίρομαι που ο οργανισμός Euro NCAP αναγνωρίζει τον ηγετικό ρόλο της Ford στην ασφάλεια των van οχημάτων, καθώς αξιοποιούμε την κάθε ευκαιρία για να προσθέσουμε αξία στις επιχειρήσεις των πελατών μας».

Άλλες αναβαθμίσεις που έρχονται στο Transit Custom από τις αρχές του 2022 περιλαμβάνουν ένα νέο Digital Rear View Mirror, που προσφέρει διπλάσιο πεδίο ορατότητας από έναν παραδοσιακό καθρέπτη πίσω θέασης, βοηθώντας έτσι τους οδηγούς μοντέλων panel van, double-cab-in-van και λεωφορείων όταν η πίσω ορατότητα είναι περιορισμένη. Οι πελάτες panel van μπορούν επίσης να παραγγείλουν ράγες οροφής τύπου airline με φωτισμό LED για ευκολότερη πρόσδεση φορτίων, καθώς και ένα προαιρετικό, διπλό πάτωμα φόρτωσης με υποδαπέδια συρτάρια, κατάλληλα για οχήματα με κοντό και μακρύ μεταξόνιο. Επίσης, η νέα, μοντέρνα χρωματική επιλογή Grey Matter έρχεται να προστεθεί στην παλέτα χρωμάτων.

Η Ford εισάγει, επίσης, μία νέα έκδοση 150 ίππων του κινητήρα 2.0L EcoBlue diesel για τα μοντέλα Transit Custom kombi, Tourneo Custom και Transit Nugget. Ο νέος κινητήρας διατίθεται με το ήπιο υβριδικό σύστημα των 48-volt της Ford για μείωση της κατανάλωσης καυσίμου στην πόλη μέχρι 5,9%.

Μαζί, το Transit Custom van και το «αδελφό» μοντέλο μεταφοράς προσωπικού Tourneo Custom είναι το best-seller όχημα της Ford στην Ευρώπη φέτος, με 117.014 ταξινομήσεις τους πρώτους εννέα μήνες του 2021.

PreviousNext