Τροχοί & TIR

Ταξινομήσεις Επαγγελματικών Οχημάτων: Λεφτά υπάρχουν. Τα οχήματα λείπουν…

Σε χαμηλούς ρυθμούς παραγωγής οχημάτων παραμένουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες με τις παραγγελίες να μένουν πίσω –παραδόσεις μέχρι και 1,5 χρόνο αργότερα– με αποτέλεσμα η αγορά να κινείται πτωτικά, έστω
Πέμπτη 01/09/2022 - 18:16
Κοινοποίηση στα Social Media
ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Σε χαμηλούς ρυθμούς παραγωγής οχημάτων παραμένουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες με τις παραγγελίες να μένουν πίσω –παραδόσεις μέχρι και 1,5 χρόνο αργότερα– με αποτέλεσμα η αγορά να κινείται πτωτικά, έστω και αν οι πελάτες δηλώνουν έτοιμοι να καταθέσουν την προκαταβολή τους, αρκεί βέβαια να γνωρίζουν τον χρόνο παραλαβής των οχημάτων τους.

Φωτεινή εξαίρεση και τον μήνα αυτό (Ιούλιο), οι ταξινομήσεις των βαρέων φορτηγών με αύξηση 76% το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2022 σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Προηγείται με διαφορά η Mercedes-Benz (105 αυτοκίνητα) με δεύτερη τη Volvo (64 αυτοκίνητα).

Στα ελαφρά επαγγελματικά, η FIAT βρίσκεται τώρα στην πρώτη θέση μετά από αρκετά χρόνια, ενώ στα ταξί η SKODA διατηρεί μεν το προβάδισμα (90 αυτοκίνητα), όμως κοντά της βρίσκεται μέχρι στιγμής η Toyota με 79 ταξινομήσεις.

Απογοητευτική, θα λέγαμε, παραμένει η εικόνα για τα μεγάλα (πενηντάρια) λεωφορεία με ελάχιστες ταξινομήσεις.

Αλλά και συνολικά, τα καινούρια λεωφορεία όλων των κατηγοριών εμφανίζουν πτώση επταμήνου κατά 43,5% σε σχέση με πέρυσι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι επωφελήθηκαν τα μεταχειρισμένα, τα οποία εμφανίζουν οριακή άνοδο 2,19%.  

PreviousNext