Τροχοί & TIR

Το Σημείωμα του Εκδότη

Καθώς οι ανάγκες για τρόφιμα, ποτά και άλλα καταναλωτικά αγαθά τριπλασιάζονται στη διάρκεια της πολύμηνης (ευτυχώς) τουριστικής περιόδου, τα φορτηγά των διεθνών μεταφορών, κυρίως τα ψυγεία, καλούντα
από Μανώλης Αγριμανάκης | Σάββατο 04/03/2023 - 07:07
Κοινοποίηση στα Social Media
Το Σημείωμα του Εκδότη

Καθώς οι ανάγκες για τρόφιμα, ποτά και άλλα καταναλωτικά αγαθά τριπλασιάζονται στη διάρκεια της πολύμηνης (ευτυχώς) τουριστικής περιόδου, τα φορτηγά των διεθνών μεταφορών, κυρίως τα ψυγεία, καλούνται να μεταφέρουν χιλιάδες τόνους νωπών και άλλων καταναλωτικών προϊόντων από το εξωτερικό προς τη χώρα μας. 

Τα δρομολόγια των φορτηγών προς το εξωτερικό θα πυκνώσουν από τον άλλο μήνα και αναμένεται να πολλαπλασιαστούν καθώς θα προχωρούμε προς το καλοκαίρι και στην κορύφωση των τουριστικών ροών. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι των μεταφορικών εταιρειών, εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωποι με δύο σοβαρά προβλήματα που δυσχεραίνουν το έργο τους. 

Οι δυο ελλείψεις

Το ένα είναι η έλλειψη οδηγών –φαινόμενο πανευρωπαϊκό– και το άλλο είναι η έλλειψη χώρων για φορτηγά στα καράβια της Αδριατικής. Για το πρώτο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζει μια δέσμη μέτρων προκειμένου να προσελκύσει νέους στο επάγγελμα. Στο θέμα έχουμε αναφερθεί και περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση των μέτρων. 

Για το δεύτερο, την έλλειψη θέσεων φορτηγών στα καράβια, απαιτείται η δρομολόγηση ενός τουλάχιστον πλοίου στη γραμμή της Αδριατικής, κάτι που σύμφωνα με τις πληροφορίες μας θα γίνει και αναμένεται σχετική επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά του ομίλου Grimaldi

Αλλά σε κάθε περίπτωση το φαινόμενο της κάλυψης των λωρίδων των γκαράζ από τα campers και της μη επιβίβασης των φορτηγών διεθνών μεταφορών, πρέπει επιτέλους να σταματήσει. 

Διαφορετικά, θα διαιωνίζεται η γνωστή από το παρελθόν αντιπαράθεση με επαναλαμβανόμενες εξάρσεις που δεν ωφελούν κανένα. 

Καλό μήνα και πάντα καλοτάξιδοι 

PreviousNext