Τροχοί & TIR

Νοσταλγικό ταξίδι στη Θεσσαλονίκη με το θρυλικό Mercedes-Benz 0302 της Βιαμάξ

Η «Ομορφούλα», το Mercedes-Benz 0302 του Αποστόλη Κυριαζή από τη Θεσσαλονίκη, σαρώνει στο διαδίκτυο. Ένα βίντεο που αναρτήσαμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του περιοδικού ήταν αρκετό, ώστε μέσα σε
από Παύλος Μαυρομύτης | Σάββατο 13/05/2023 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η «Ομορφούλα», το Mercedes-Benz 0302 του Αποστόλη Κυριαζή από τη Θεσσαλονίκη, σαρώνει στο διαδίκτυο. Ένα βίντεο που αναρτήσαμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του περιοδικού ήταν αρκετό, ώστε μέσα σε λίγες ώρες να γίνει πραγματικός χαμός από τους αναγνώστες μας, μιλώντας με επαινετικά σχόλια για το συγκεκριμένο λεωφορείο.

Τις επόμενες μέρες το 0302 έκανε πασαρέλα σε αρκετές τηλεοπτικές εκπομπές με τους δημοσιογράφους να δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για το όχημα. Όλα αυτά βέβαια χάρη στην αγάπη και το μεράκι του Αποστόλη ο οποίος με πραγματικό ζήλο το διατηρεί σε άριστη κατάσταση, σαν να βγήκε πρόσφατα από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου.

Στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Μαΐου που κυκλοφορεί στα περίπτερα τον συναντήσαμε στον Λευκό Πύργο και μας μίλησε για την ιστορία του λεωφορείου και την απόφασή του να το επανακυκλοφορήσει.

Τα καθίσματα με τη χαρακτηριστική διχρωμία με λευκή και μπλε επένδυση.
Τα καθίσματα με τη χαρακτηριστική διχρωμία με λευκή και μπλε επένδυση.

Τραβάει τα βλέμματα

Ο Αποστόλης μας καλωσορίζει με χαμόγελα στο λεωφορείο, ωστόσο, η αναχώρησή μας δεν είναι εφικτή, καθώς πλήθος κόσμου περιστρέφεται γύρω από αυτό με τα κινητά τηλέφωνα ανά χείρας για να το απαθανατίσουν. Οι ερωτήσεις προς τον Αποστόλη πέφτουν βροχή: Πόσο χρόνων είναι, πότε το πήρες, πόσα χρήματα σου κόστισε η ανακατασκευή, είναι λειτουργικό, κάνεις μακρινά ταξίδια με αυτό, είναι μερικές από αυτές.

Όσο περνάει η ώρα, ο κόσμος αυξάνει, μικροί και μεγάλοι βγάζουν μια αναμνηστική φωτογραφία μπροστά του. Όλοι τους δείχνουν ενθουσιασμένοι και εντυπωσιασμένοι. Από τη μια η νοσταλγία των προηγούμενων χρόνων και από την άλλη το ενδιαφέρον των νέων να μάθουν τα πάντα γύρω από το παρελθόν των συγκοινωνιών μας.

Ο Αποστόλης Κυριαζής με την «Ομορφούλα» του.
Ο Αποστόλης Κυριαζής με την «Ομορφούλα» του.

Μοναδική αίσθηση

Η δίφυλλη μπροστινή πόρτα ανοίγει και η θέση νούμερο δύο πίσω από τον οδηγό μας περιμένει για να ξεκινήσουμε το ταξίδι μας.

Στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Μαΐου που κυκλοφορεί στα περίπτερα ξεκινάμε νοσταλγικό ταξίδι στη Θεσσαλονίκη με το θρυλικό Mercedes-Benz 0302 της Βιαμάξ.

PreviousNext