Τροχοί & TIR

Μεγάλη παραγγελία για ηλεκτρικά αρθρωτά eCitaro

Μία σημαντική παραγγελία, από τις μεγαλύτερες μέχρι στιγμής για αμιγώς ηλεκτρικά αρθρωτά λεωφορεία, εξασφάλισε η Daimler Buses στην Ολλανδία. Οι εταιρείες αστικών συγκοινωνιών QBuzz και OV-bureau Gr
Τετάρτη 21/06/2023 - 09:23
Κοινοποίηση στα Social Media

Μία σημαντική παραγγελία, από τις μεγαλύτερες μέχρι στιγμής για αμιγώς ηλεκτρικά αρθρωτά λεωφορεία, εξασφάλισε η Daimler Buses στην Ολλανδία. Οι εταιρείες αστικών συγκοινωνιών QBuzz και OV-bureau Groningen Drenthe επέλεξαν να παραγγείλουν 35 αρθρωτά Mercedes-Benz eCitaro G. 

Τα χαμηλοδάπεδα οχήματα μήκους 18,3 μέτρων θα δρομολογηθούν από την Qlink σε αστικές και περιαστικές γραμμές στις επαρχίες του Γκρόνινγκεν και του Ντρέντε. Ειδικότερα, η Daimler Buses θα παραδώσει 25 αρθρωτά eCitaro για περιαστική χρήση και άλλα 10 για αστικά δρομολόγια μέχρι το 2026. Τα αρθρωτά, τρίθυρα οχήματα διαθέτουν μπαταρίες τελευταίας γενιάς NMC 3 με κυψέλες οξειδίου λιθίου νικελίου-μαγγανίου-κοβαλτίου και ενεργειακή χωρητικότητα 490 kWh. 

Η πρίζα του οχήματος βρίσκεται στο πίσω τμήμα των λεωφορείων eCitaro που προορίζονται για χρήση στις περιφερειακές μεταφορές. Εκτός από τη δυνατότητα φόρτισης μέσω πρίζας, τα αρθρωτά λεωφορεία που προορίζονται για λειτουργία στις αστικές γραμμές τακτικής εξυπηρέτησης της Qlink διαθέτουν επίσης τη δυνατότητα ταχείας φόρτισης μέσω συλλέκτη ρεύματος (παντογράφου) στην οροφή του λεωφορείου.

Τα νέα αρθρωτά λεωφορεία για την QBuzz και την OVbureau Groningen Drenthe είναι εξοπλισμένα με συστήματα υποβοήθησης, όπως το (προαιρετικό) Sideguard Assist με δυνατότητα ανίχνευσης πεζών. Αντί για τους συμβατικούς εξωτερικούς καθρέφτες αριστερά και δεξιά, τα αρθρωτά οχήματα eCitaro G είναι εξοπλισμένα με κάμερες του συστήματος Mirror Cam. 

Το σύστημα κλιματισμού, το οποίο λειτουργεί με αντλία θερμότητας CO2 στα αρθρωτά λεωφορεία eCitaro, ελαχιστοποιεί την κατανάλωση ενέργειας και ταυτόχρονα παρέχει ένα ευχάριστο, άνετο κλίμα στο λεωφορείο. Οι επιβάτες και οι οδηγοί έχουν ο καθένας το δικό του σύστημα κλιματισμού - ένα πλεονέκτημα για την αντιμετώπιση της επικρατούσας έλλειψης οδηγών, προσφέροντας έναν ελκυστικό χώρο εργασίας, σύμφωνα με τα στελέχη της Daimler Buses στην Ολλανδία.

PreviousNext