Τροχοί & TIR

Η Volvo για την ασφάλεια των ηλεκτρικών

Χτίζοντας στη μακρά παράδοση που έχει στην εξέλιξη συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας, η Volvo Trucksγίνεται ο πρώτος κατασκευαστής που λανσάρει μία εφαρμογή (app) επαυξημένης πραγματικότητας (AR) ειδ
Δευτέρα 12/06/2023 - 13:47
Κοινοποίηση στα Social Media

Χτίζοντας στη μακρά παράδοση που έχει στην εξέλιξη συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας, η Volvo Trucks
γίνεται ο πρώτος κατασκευαστής που λανσάρει μία εφαρμογή (app) επαυξημένης πραγματικότητας (AR) ειδικά σχεδιασμένης για ηλεκτρικά φορτηγά. 

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε με σκοπό να βοηθάει ομάδες άμεσης επέμβασης σε περίπτωση ατυχήματος όπου έχει εμπλακεί ηλεκτρικό φορτηγό.

Σκοπός είναι η εφαρμογή να αποτελέσει ένα «εργαλείο» που θα παρέχει σε όσους φτάσουν στο σημείο του συμβάντος, δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, και να τους υποδείξει τις ασφαλείς διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν. Τα στοιχεία υψηλής τάσης που υπάρχουν σε ένα βαρύ ηλεκτρικό όχημα, επιτάσσουν τη συμμόρφωση με νέες διαδικασίες και παραμέτρους ασφάλειας.

Το Emergency Response Guide app, είναι ήδη διαθέσιμο (δωρεάν) για download για συσκευές Android και Apple, για φορτηγά Volvo, Renault και Mack.

Κάνοντας ένα συνδυασμό συνδεσιμότητας, αισθητήρων, καμερών, 3D modeling και στοιχείων επαυξημένης πραγματικότητας, παρέχει λεπτομερή εικόνα των εξαρτημάτων του οχήματος στους ανθρώπους που θα κληθούν να βοηθήσουν.

Συγκεκριμένα, τους δείχνει πού ακριβώς βρίσκονται τα καλώδια υψηλής τάσης, τα battery packs, καθώς και άλλα εξαρτήματα, και τους καθοδηγεί βήμα-βήμα στο πώς να κλείσουν με ασφάλεια τον «γενικό». Το σύστημα δημιουργήθηκε από ειδικούς του τμήματος Έρευνας & Εξέλιξης του κατασκευαστή σε Σουηδία, Γαλλία και ΗΠΑ.

PreviousNext