Τροχοί & TIR

Το Scania Touring έρχεται στην Transport Show 2023

Το ισχυρότερο πούλμαν που πάντα αναζητούσαν τουριστικοί επιχειρηματίες και μέτοχοι των ΚΤΕΛ είναι στην Ελλάδα και συνεχώς αυξάνει τις πωλήσεις του. Μιλάμε, φυσικά, για το νέο Scania Touring των 500
Δευτέρα 11/09/2023 - 12:25
Κοινοποίηση στα Social Media

Το ισχυρότερο πούλμαν που πάντα αναζητούσαν τουριστικοί επιχειρηματίες και μέτοχοι των ΚΤΕΛ είναι στην Ελλάδα και συνεχώς αυξάνει τις πωλήσεις του.

Μιλάμε, φυσικά, για το νέο Scania Touring των 500 HP στις 51+1+1 θέσεις, με πολυτελές σαλόνι επιβατών, ανασχεδιασμένο κόκπιτ, σύγχρονο εξοπλισμό ψυχαγωγίας, συστήματα ασφαλείας με κυριότερο το Active
Cruise Control, μεγάλη μπαγκαζιέρα και αρκετά οικονομικής λειτουργίας, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του. Στην καρδιά του λεωφορείου βρίσκεται ο 13λιτρος κινητήρας 6 κυλίνδρων σε σειρά της Scania, ο οποίος αποδίδει 500 HP και την τεράστια για λεωφορείο ροπή των 2550 Nm και, μάλιστα, σε χαμηλές στροφές, μεταξύ 925 και 1340 σ.α.λ. Συνεργάζεται με το νέο σασμάν Ospticruise της Scania, 12 ταχυτήτων με overdrive και δύο ταχύτητες όπισθεν.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το νέο Scania Touring επιτυγχάνει οικονομία καυσίμου μέχρι 6% γεγονός που οφείλεται στην αποδιδόμενη υψηλή ροπή του κινητήρα σε χαμηλές στροφές λειτουργίας σε συνάρτηση με το 12άρι σασμάν, καθώς και με τη λειτουργία του Active Cruise Control. Εδώ να σημειώσουμε ότι το Active Cruise Control περιλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό.

Για την κύλιση του λεωφορείου ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τρεις εναλλακτικές λειτουργίες απόδοσης: Την economy, τη standard και την Power. Η επιλογή γίνεται εύκολα ανά πάσα στιγμή, πατώντας το αντίστοιχο κουμπί στο τιμόνι. Συμβολή στην άνεση του ταξιδιού και στην ποιότητα κύλισης του Touring έχει ο νέος, ανεξάρτητος μπροστινός άξονας με ικανότητα φόρτισης 8.200 κιλά (αντί 7.500 κιλά), που συντελεί στην καλύτερη κατανομή του βάρους μεταξύ πρώτου και δεύτερου
άξονα.

Στον τομέα της ασφάλειας, το νέο Scania Touring ενσωματώνει όλο το πλήθος των συστημάτων ασφαλείας στην κορυφή των οποίων βρίσκεται το Adaptive Cruise Control, το οποίο βοηθά τον οδηγό να διατηρεί σταθερή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Έτσι, πέρα από την ασφάλεια, οδηγός και επιβάτες απολαμβάνουν την άνεση του ταξιδιού, χωρίς συχνά και απότομα φρεναρίσματα, με την οδήγηση να είναι σωστά προσαρμοσμένη στις κυκλοφοριακές συνθήκες.

Συνυπάρχει το σύστημα διατήρησης της λωρίδας με προειδοποίηση στον οδηγό σε περίπτωση εξόδου από τις γραμμές, το σύστημα προειδοποίησης για ύπαρξη τυχόν οχήματος στη «νεκρή» γωνία του οδηγού κ.α.

Το φρένο parking (χειρόφρενο) είναι ηλεκτρο-πνευματικής λειτουργίας με κουμπί. Η εκκίνηση στην ανηφόρα υποστηρίζεται από το «hill-hold» για τη αποφυγή οπισθοδρόμησης.

Το νέο Touring διατίθεται με πολυτελές σαλόνι επιβατών, μοντέρνας σχεδίασης, με ποιοτικές επενδύσεις, πάτωμα ξύλινης όψης, ατομικό πάνελ ρυθμίσεων κλιματισμού, ήχου και φωτισμού, άνετα καθίσματα Kiel, ευρύχωρες αποσκευοθήκες, wi-fi κ.α. Εξαιρετικά αποδοτικός είναι ο κλιματισμός που υπερκαλύπτει τις θερμοκρασιακές συνθήκες του καλοκαιριού, καθώς αποδίδει 39 kW. Στο σημείο αυτό πρέπει να επισημάνουμε και τη σπουδαιότητα του κινητήρα των 500 HP, ο οποίος ελάχιστα μπορεί να επηρεαστεί από τη λειτουργία του ισχυρού A/C.

Το Scania Touring είναι διαθέσιμο στη διαμόρφωση των 51+1+1 θέσεων (χωρίς WC). Ο διάδρομος βρίσκεται χαμηλότερα, με λιγότερα σκαλοπάτια εισόδου, γεγονός που παρέχει στους επιβάτες μεγαλύτερη άνεση. Το εσωτερικό ύψος του λεωφορείου επιτρέπει στους επιβάτες να κινούνται όρθιοι, ενώ δεν επηρεάζεται ο χώρος των αποσκευών. Εδώ να σημειώσουμε ότι η μπαγκαζιέρα είναι διαμπερής, έχει χωρητικότητα 8,5 κυβ. μέτρων και οι πόρτες ηλεκτροπνευματικής λειτουργίας, κάθετα προς τα πάνω.

PreviousNext