Τροχοί & TIR

Ολλανδία: Παρακολούθηση διαθεσιμότητας βαγονιών από τους φορτωτές

Οι δοκιμές έχουν ήδη ξεκινήσει
Τρίτη 13/02/2024 - 11:14
Κοινοποίηση στα Social Media
 Φωτό: Port of Rotterdam
Φωτό: Port of Rotterdam

Οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τους εμπορικούς σιδηρόδρομους της Ολλανδίας θα είναι σε θέση να παρακολουθούν όχι μόνο τα δρομολόγια των τρένων και τη θέση τους, αλλά θα μπορούν επίσης να ενημερώνονται για τη διαθεσιμότητα και τη χωρητικότητα των βαγονιών. 

Αυτό σημαίνει ότι επιλέγοντας μια σιδηροδρομική διαδρομή και ένα συγκεκριμένο δρομολόγιο, θα μπορούν ταυτόχρονα να ενημερώνονται αν υπάρχουν διαθέσιμα βαγόνια προς φόρτωση για την αποστολή των εμπορευμάτων τους ή των κοντέινερ, ασυνόδευτων κ.λπ. 

Το έργο με την ονομασία «Rail Connected» χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υποδομών & Διαχείρισης Υδάτων και την Αρχή Λιμένος του Ρότερνταμ η οποία έχει την ευθύνη του συντονισμού, συνεργαζόμενη με τους χρήστες (φορτωτές) των σιδηρόδρομων.

Στόχος είναι η χρήση της ψηφιοποίησης για τον εξορθολογισμό της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των μεταφορέων, των σιδηροδρομικών επιχειρήσεων και των τερματικών σταθμών, μειώνοντας έτσι τις γραφειοκρατικές λειτουργίες. 

Το πρώτο βήμα της ακολουθητέας διαδικασίας είναι η προκαταρκτική αναφορά των τρένων. Μια φορά την εβδομάδα ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει μια ψηφιακή αναφορά και πληροφορείται ποια τρένα είναι προγραμματισμένα για την επόμενη εβδομάδα και στοιχεία όπως η σύνθεση των εμπορευματικών αμαξοστοιχιών που φθάνουν και αναχωρούν από το Ρότερνταμ όσον αφορά την ατμομηχανή, τα βαγόνια και τα εμπορευματοκιβώτια. 

PreviousNext