Τροχοί & TIR

ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ: 40 χρόνια SCANIA

Σήμερα, 40 χρόνια μετά την ανάληψη της αντιπροσωπείας Scania στην Ελλάδα, η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ έχει ταυτιστεί με τη μάρκα, κερδίζοντας ένα ικανοποιητικό μερίδιο στην αγορά των βαρέων φορτηγών και συνεχίζει.
από Μανώλης Αγριμανάκης | Σάββατο 03/02/2024 - 08:08
Κοινοποίηση στα Social Media
40 χρόνια SCANIA
40 χρόνια SCANIA

Συμπληρώνονται φέτος 40 χρόνια από την έναρξη της συνεργασίας της εταιρείας Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ με τον Σουηδό κατασκευαστή Scania Trucks. Δύο φίρμες, στα δύο άκρα της Ευρώπης, η κάθε μία με τη δική της εντυπωσιακή πορεία στον τόπο της, έδωσαν τα χέρια για μια συμφωνία βασισμένη στην αμοιβαία εμπιστοσύνη, στον σεβασμό και στην κατανόηση μιας κοινής προσπάθειας. 

Ήταν το 1984, χρονιά που η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος ανέλαβε την επίσημη αντιπροσώπευση στην Ελλάδα της μάρκας Scania.

 Τα φορτηγά Scania ξεκινούν τότε μια δυναμική διείσδυση στην ελληνική αγορά χάρη στις συνεχείς επενδύσεις της Πέτρος Πετρόπουλος στους τομείς της ενημέρωσης, της δημιουργίας σύγχρονων εγκαταστάσεων, της ανάπτυξης δικτύου συνεργείων, αποθήκης ανταλλακτικών και, βέβαια, με τη συνεχή κατάρτιση των στελεχών της εταιρείας πάνω στις τεχνολογικές εξελίξεις που αναβάθμιζαν τα οχήματα δίνοντάς τους σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα. 

Με την ανάληψη της αντιπροσωπείας των φορτηγών Scania στην Ελλάδα, η Πέτρος Πετρόπουλος προχώρησε σε μια σειρά μεγάλων επενδύσεων, όπως επέκταση των εγκαταστάσεων, δημιουργία δικτύου συνεργείων, αποθήκες ανταλλακτικών κ.α.
Με την ανάληψη της αντιπροσωπείας των φορτηγών Scania στην Ελλάδα, η Πέτρος Πετρόπουλος προχώρησε σε μια σειρά μεγάλων επενδύσεων, όπως επέκταση των εγκαταστάσεων, δημιουργία δικτύου συνεργείων, αποθήκες ανταλλακτικών κ.α.

Επιγραμματικά να αναφέρουμε ότι πρώτη η Scania σχεδίασε και ανέπτυξε τον θρυλικό για την εποχή του V8 κινητήρα χωρητικότητας 14,2 λίτρων δίνοντας προβάδισμα ισχύος και ροπής έναντι του ανταγωνισμού. Ο κινητήρας V8 συνέχισε την εξέλιξή του για να φτάσει σήμερα στα 16,4 λίτρα και στην ισχύ των 770 HP. 

Χάρη σε αυτόν η μάρκα δικαιολογημένα κατέχει από τότε τον τίτλο «King of the Road». Σύντομα, στη χώρα μας, τα φορτηγά Scania γίνονται δημοφιλή και αυξάνουν τις πωλήσεις τους, ιδιαίτερα με την εισαγωγή της σειράς 3 το 1989 και της σειράς 4 το 1996. 

ΤΡΟΧΟΙ & TIR 1988
ΤΡΟΧΟΙ & TIR 1988

Ας μην ξεχνάμε ότι τη δεκαετία του ’80 και του ’90 οι Έλληνες αυτοκινητιστές ζητούσαν περισσότερη ιπποδύναμη και υψηλότερες φορτίσεις αξόνων, καθώς τα φορτηγά κινούνταν συνήθως υπέρβαρα και σε δύσκολα εδάφη.

 Αλλά και οι διεθνομεταφορείς στράφηκαν για τους ίδιους λόγους στον κινητήρα V8, όταν, μάλιστα, οι τράκτορες είχαν να προσφέρουν πολλά περισσότερα στους τομείς της άνεσης και της ασφάλειας, ειδικά με την εμφάνιση της σειράς Topline. 

Σε αυτόν τον συνδυασμό ισχύος, άνεσης και ασφάλειας προστέθηκε και η οικονομία στην κατανάλωση, σοβαρό κριτήριο για τους επαγγελματίες της Μεταφοράς. Έτσι, μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η Scania έχει κερδίσει 5 φορές τον κορυφαίο τίτλο του «Φορτηγού της Χρονιάς». 

Σήμερα, 40 χρόνια μετά την ανάληψη της αντιπροσωπείας Scania στην Ελλάδα, η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ έχει ταυτιστεί με τη μάρκα, κερδίζοντας ένα ικανοποιητικό μερίδιο στην αγορά των βαρέων φορτηγών και συνεχίζει. 

Ο κ. Πέτρος Πλακάκης, Διευθυντής της Επιχειρηματικής Μονάδας Φορτηγών και Λεωφορείων της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ
Ο κ. Πέτρος Πλακάκης, Διευθυντής της Επιχειρηματικής Μονάδας Φορτηγών και Λεωφορείων της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ

Αλλά στο σημείο αυτό, ας δώσουμε τον λόγο στον διευθυντή της Επιχειρηματικής Μονάδας Φορτηγών και Λεωφορείων του Ομίλου, κ. Πέτρο Πλακάκη: 

ΕΡ.: Τι σημαίνει για την Πέτρος Πετρόπουλος η αντιπροσώπευση των φορτηγών Scania στην Ελλάδα; 

Π.Π.: Υπερηφάνεια. Πάνω απ΄ όλα, όλοι εμείς στην εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος νιώθουμε υπερήφανοι που εκπροσωπούμε μια ιστορική μάρκα. Η Scania κτίστηκε βασισμένη πάνω σε υψηλές αξίες που οι Σουηδοί έθεσαν στο ξεκίνημά τους, όπως η μεταξύ τους εμπιστοσύνη, το πνεύμα συνεργασίας και ο σεβασμός προς τον πελάτη. Τις ίδιες αυτές αξίες μοιραζόμαστε και με αυτές πορεύεται όλα αυτά τα χρόνια ο όμιλος Πέτρος Πετρόπουλος. Και είμαστε διπλά υπερήφανοι γιατί ταυτόχρονα εκπροσωπούμε τον κατασκευαστή που με τα φορτηγά του έδωσε μια δυναμική στην οδική μεταφορά. 

«H ευχαρίστηση να οδηγείς και ν' ακούς» 

ΕΡ.: Με την εμπειρία σας και τη συνεχή επαφή με τους πελάτες σας, μπορείτε να μας πείτε τους λόγους που επιλέγουν τα φορτηγά Scania; 

Π.Π.: Οι λόγοι είναι πολλοί. Επιγραμματικά θα ήθελα να αναφέρω την αξιοπιστία των φορτηγών Scania. Δεν βγάζουν ζημιές και αυτό φαίνεται στην προτίμηση των διεθνομεταφορέων. Φεύγοντας ταξίδι γνωρίζουν ότι δεν θα αντιμετωπίσουν τεχνικά προβλήματα. Ύστερα είναι η κατανάλωση. Τα φορτηγά Scania έχουν ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση. Οι κινητήρες αν και αποδίδουν μεγάλες ιπποδυνάμεις και υψηλές ροπές, δουλεύουν μέσα στην πράσινη ζώνη σε χαμηλές στροφές. Πέρα όμως από την τεχνολογία, οι πελάτες μας επιλέγουν Scania γιατί είναι δεμένοι με τη μάρκα. Αγοράζουν σήμερα ένα μοντέλο, το οποίο θα το αντικαταστήσουν αργότερα πάλι με Scania. Είναι φανατικοί φίλοι της μάρκας και όπως οι ίδιοι λένε είναι ευχαρίστηση να οδηγείς ένα Scania και να ακούς ένα Scania, εννοώντας τον θρυλικό ήχο του V8 κινητήρα. 

ΕΡ.: Σχετικά με το after sales, είναι ικανοποιημένοι; 

Π.Π.: Εξιδεικευμένοι μηχανικοί και τεχνικοί στελεχώνουν τα συνεργεία Scania, ενώ την ίδια στιγμή φροντίζουμε να υπάρχει επάρκεια ανταλλακτικών, ώστε να μειώνονται οι χρόνοι της συντήρησης και των επισκευών. Οι πελάτες μας είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί. Όταν αγοράζεις τον βασιλιά του δρόμου, έχεις και απαιτήσεις για το after sales και για τον λόγο αυτό η προσπάθειά μας είναι συνεχής και θεωρώ ότι και οι πελάτες μας είναι ικανοποιημένοι. 

ΕΡ.: Είστε έτοιμοι να υποδεχτείτε τα Scania εναλλακτικών καυσίμων; Πότε θα τα δούμε; Θα είναι ηλεκτρικά ή υδρογόνου; 

Π.Π.: Η Scania είναι ηγέτης στον τομέα της Έρευνας και της Τεχνολογίας. Αν και ανήκει στον όμιλο TRATON, διαθέτει το δικό της R&D όπου επενδύει τεράστια ποσά για την ανάπτυξη νέων οχημάτων φιλικών προς το περιβάλλον, όπως είναι τα ηλεκτρικά μηδενικών ρύπων και τα φορτηγά υδρογόνου. Όταν οι συνθήκες θα είναι ώριμες από πλευράς υποδομών και θα ικανοποιούν τους πελάτες μας, θα είναι έτοιμη και η Scania να προσφέρει τα κατάλληλα φορτηγά εναλλακτικών καυσίμων και στην ελληνική αγορά. 

ΕΡ.: Κλείνοντας, ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στους πελάτες σας με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 χρόνων της αντιπροσώπευσης της Scania στην Ελλάδα; 

Π.Π.: Στο συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον που ζούμε, όπου όλα αλλάζουν και εξελίσσονται, η Scania διατηρεί τις αξίες της. Στο πνεύμα αυτό, το μήνυμα προς τους πελάτες μας είναι να προσέχουν πάντα, να φροντίζουν να έχουν μια ισορροπία μεταξύ οικογενειακής, επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Να προσέχουν τον εαυτό τους και ως ιδιοκτήτες φορτηγών Scania να συμπεριφέρονται και οι ίδιοι με την ανωτερότητα του «King of the Road» 

Η προσφορά των σύγχρονων φορτηγών Scania στις μεταφορές μεγάλων αποστάσεων έχει εκτιμηθεί από τους αυτοκινητιστές σε όλη την Ευρώπη
Η προσφορά των σύγχρονων φορτηγών Scania στις μεταφορές μεγάλων αποστάσεων έχει εκτιμηθεί από τους αυτοκινητιστές σε όλη την Ευρώπη
PreviousNext