Τροχοί & TIR

Krone Dry Box: Νέα γενιά swap bodies

Με σημαντικές βελτιώσεις.
Κυριακή 12/05/2024 - 13:01
Κοινοποίηση στα Social Media
.

Το Krone Dry Box, η νέα γενιά ατσάλινων swap bodies (κοντέινερ συνδυασμένων μεταφορών) λείου τοιχώματος από την Krone, θα λανσαριστεί το 2024 με δέκα σημαντικές, σύμφωνα με τον γνωστό κατασκευαστή, βελτιώσεις. 

Για να αυξηθεί η προστασία από ζημιές, το μπροστινό τοίχωμα είναι τώρα ελαφρώς κυρτό προς τα μέσα στο πάνω μέρος, έτσι ώστε να υπάρχει επαρκής χώρος ακόμη στη διάρκεια μιας στροφής κατά το μανουβράρισμα. Επιπλέον, το προστατευτικό σύγκρουσης έχει επεκταθεί στα 1.300 χιλιοστά στο κάτω μέρος. Το νέο ανάγλυφο σχήμα στις μπροστινές και πλαϊνές ράγες παρέχει ακόμη μεγαλύτερη σταθερότητα στο αμάξωμα, το οποίο προσφέρει ακόμα καλύτερη προστασία για τα αυτοκόλλητα και τις απαραίτητες σημάνσεις. 

Τα πίσω και μπροστινά γωνιακά στηρίγματα έχουν πλέον γίνει πιο σταθερά και επεκτείνονται τώρα μέχρι το δάπεδο. Τα γωνιακά εξαρτήματα έχουν επίσης τροποποιηθεί: προσφέρουν τώρα ένα ενσωματωμένο στήριγμα για τα ποδαρικά. Οι οδηγοί θα εκτιμήσουν πιθανότατα και την πιο εύκολα προσβάσιμη απελευθέρωση των ποδαρικών στήριξης, η οποία μπορεί να λειτουργήσει από έξω και είναι εφοδιασμένη με ελαστική επίστρωση φιλική προς το χέρι του οδηγού. Η ασφάλεια της «σκάλας» που είναι εξοπλισμένη με ελατήριο είναι επίσης ευκολότερη στον χειρισμό. 

.

Υπήρξαν επίσης αλλαγές στο σασί, το κεντρικό στέλεχος του οποίου αυξήθηκε από 90 σε 100 χιλιοστά. Η Krone έχει επίσης αναβαθμίσει το εσωτερικό του ατσάλινου αμαξώματος λείου τοιχώματος: Η νέα πλάκα απόξεσης έχει νέες ανάγλυφες επιφάνειες και στις δύο πλευρές, στις οποίες μπορεί (προαιρετικά) να προστεθεί επιλογή πρόσδεσης, με συγκόλληση. Τελευταίο σημείο των βελτιώσεων του προϊόντος, είναι το γεγονός ότι η Krone για τη νέα γενιά κοντέινερ συνδυασμένων μεταφορών, η οποία βρίσκεται σε παραγωγή από τον Φεβρουάριο του 2024, λανσάρει τη, διεθνώς καθιερωμένη, ονομασία Krone Dry Box. 

Η Krone προμηθεύει επίσης πληθώρα ανταλλακτικών αμαξωμάτων, τα οποία μπορούν να προσαρμοστούν χάρη στο ευέλικτο αρθρωτό (modular) σύστημα. Για γρήγορους κύκλους φόρτωσης, για παράδειγμα, υπάρχει ένα συμβατό με τις σιδηροδρομικές μεταφορές ρολό στο πίσω μέρος που μπορεί να ανοίξει και από τη ράμπα.

Στο ίδιο τεύχος #431

PreviousNext