Τροχοί & TIR

VOLVO The Viking XVIII

Ένα νέο Super Truck εμφανίστηκε κάνοντας τον κόσμο της μεταφοράς στην κυριολεξία να παραμιλάει.
από Παύλος Μαυρομύτης | Σάββατο 25/05/2024 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media
.

Ο στόλος της Contlift μεγαλώνει και ομορφαίνει. Αυτό διαπιστώνουμε κάθε φορά που περνάμε από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στον Ασπρόπυργο. Πάντοτε μία ευχάριστη έκπληξη μας περιμένει. Τώρα ένα νέο Super Truck εμφανίστηκε κάνοντας τον κόσμο της μεταφοράς στην κυριολεξία να παραμιλάει. 

Όσες φορές κι αν επιλέγουμε ποιο φορτηγό της εταιρείας είναι το εντυπωσιακότερο, τότε, έρχεται ένα καινούργιο και αναιρεί την αρχική μας απόφαση. Όπως συνέβη τώρα. Είδαμε τον Βίκινγκ και πάθαμε την πλάκα μας. Πάμε να το γνωρίσουμε.

Αερογραφία στην πλάτη της καμπίνας ενώ το σασί έχει καλυφθεί με μεταλλική αντιολισθητική επένδυση.
Αερογραφία στην πλάτη της καμπίνας ενώ το σασί έχει καλυφθεί με μεταλλική αντιολισθητική επένδυση.

Πολλά χρήματα στο Truck Tuning 

Ένα είναι το μόνο βέβαιο. Ότι ο Δημήτρης Κόντος και ο γιος του Κωνσταντίνος ξέρουν να δημιουργούν υπέροχα εργαλεία. Το επίπεδο του στόλου τους έχει φτάσει πολύ ψηλά και σήμερα τα φορτηγά τους συγκαταλέγονται στην αφρόκρεμα της Ευρώπης. Όλα στολίδια του δρόμου έχουν πολλά καλούδια πάνω τους τα οποία αναδεικνύουν περαιτέρω την εμφάνισή τους. 

Βέβαια για να φτάσεις στο σημείο αυτό, στο να φτιάχνεις δηλαδή τέτοιου επιπέδου φορτηγά, πρέπει να κάνεις πολλά βήματα. Η άνοδος προς την επιτυχία γίνεται σκαλί σκαλί. Σκέφτεσαι, ρίχνεις ιδέες στους μαστόρους, διορθώνεις, και τελικά, μετά από αρκετές προσπάθειες, παίρνεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Αν πάλι δε σου βγει αυτό που επιθυμείς, ξανά από την αρχή. Βέβαια όλη αυτή η διαδικασία απαιτεί αρκετό χρήμα και πολύ χρόνο. Ο χρόνος είναι σημαντικό στοιχείο. Για αυτό τον λόγο άλλωστε πριν βγάλει κάποιος σε κυκλοφορία το φορτηγό του, ολοκληρώνει τις εργασίες και εν συνεχεία ξεκινάει τα δρομολόγιά του. Οι περισσότεροι μάστορες έχουν αρκετή δουλειά, καλό αυτό βέβαια για το Truck Tuning, οπότε, οι καθυστερήσεις είναι αναμενόμενες.

 Ξεκινάει σταδιακά και το ντύσιμο της καμπίνας.
Ξεκινάει σταδιακά και το ντύσιμο της καμπίνας.

Ο Βίκινγκ 

Πάμε να γνωρίσουμε από κοντά το αντικείμενο του πόθου, το Volvo FH με τις μαγευτικές του αερογραφίες. Η αερογραφία είναι σαν το τατουάζ. Από τη στιγμή που θα το κάνεις στο σώμα σου, θα το έχεις μια ζωή. Έτσι είναι και η αερογραφία. Αν την κάνεις στο φορτηγό σου, θα την έχεις για πάντα. Έχει όμως μια σημαντική ιδιαιτερότητα. Η αερογραφία είναι η ταυτότητα του φορτηγού και κατ’ επέκταση του ιδιοκτήτη. Αυτή σε χαρακτηρίζει. Για αυτό το λόγο πάντα επιλέγουμε ως θέμα κάτι που μας αντιπροσωπεύει και παράλληλα μας συναρπάζει. Η επιτυχία βέβαια είναι να αρέσει πρωτίστως σε εμάς και εν συνεχεία στον υπόλοιπο κόσμο. 

Σε καθηλώνει η αερογραφία στην πλευρά του οδηγού. Έργο τέχνης.
Σε καθηλώνει η αερογραφία στην πλευρά του οδηγού. Έργο τέχνης.

Στο θέμα μας, το Volvo της Contlift έχει σαν κεντρικό θέμα τους Σκανδιναβούς Βίκινγκ οι οποίοι ήταν ικανότατοι πολεμιστές. Οι τρομακτικές στολές τους εντυπωσιάζουν και παράλληλα προκαλούν φόβο στους εχθρούς τους. Ο δημιουργός της αερογραφίας έχει αποτυπώσει με κάθε λεπτομέρεια τα πρόσωπα και τα κορμιά τους. Παράλληλα, το τοπίο που τα περιβάλλει θυμίζει Σκανδιναβία με βραχώδη σημεία, παλάτια και καταρράκτες. Αναμφίβολα η αερογραφία στην πλευρά του οδηγού σε καθηλώνει και σου προκαλεί δυνατά αισθήματα. Κάποια στιγμή θα περάσει και το εσωτερικό για τις ανάλογες βελτιώσεις και μετατροπές, οι οποίες πιστεύουμε να κινούνται και αυτές στο ρυθμό των Βίκινγκς.

Στο ίδιο τεύχος #431

Τρεις Σουηδοί με μοναδικά  χαρακτηριστικά.
.
Η μεγάλη πρεμιέρα της Θεσσαλονίκης: νέο Volvo FH16 780, το ισχυρότερο φορτηγό παραγωγής του κόσμου με 3.800 Nm ροπής
.
PreviousNext