Τροχοί & TIR

Χρήστος Μιχάκος ΑΕ: Μεταφορά γάλακτος Ηράκλειο – Τρίκαλα με Volvo FH 16 750

Στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Ιουλίου – Αυγούστου που κυκλοφορεί συνομιλούμε με τον ιδιοκτήτη και οδηγό Νίκο Μιχάκο για την αγορά του Volvo FH 16 750 και καταγράφουμε τη διαδικασία της συλλογής γάλακτος, τη διαδρομή από Κρήτη μέχρι Καλαμπάκα αλλά και τις εντυπώσεις μας από την απόδοση του Volvo.
από Παύλος Μαυρομύτης | Δευτέρα 01/07/2024 - 12:14
Κοινοποίηση στα Social Media
Volvo FH 16 750 Μιχακος
Volvo FH 16 750 Μιχακος

Η εταιρεία Χρήστος Μιχάκος Α.Ε. με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια τα τελευταία χρόνια στην ανανέωση του στόλου της με σύγχρονα οχήματα, επεκτείνοντας παράλληλα τις δραστηριότητές της στη μεταφορά υγρών τροφίμων με σύγχρονα βυτία. 

Προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, με συνέπεια και άψογη εξυπηρέτηση, το πελατολόγιό της στον απαιτητικό χώρο της μεταφοράς των υγρών τροφίμων αυξάνεται διαρκώς. Καθημερινά, τα δώδεκα βυτία της εταιρείας μεταφέρουν φρέσκο γάλα από φάρμες και συνεταιρισμούς της Κρήτης σε όλη την Ελλάδα. 


Σε ένα από τα δρομολόγια ο συντάκτης μας Παύλος Μαυρομύτης ακολουθεί το τελευταίο απόκτημα της μεταφορικής, το Volvo FH 16 750, στο Οροπέδιο Λασιθίου. Εκεί φορτώνουμε γάλα στο επικαθήμενο βυτίο και έπειτα ξεκινούμε για τα Τρίκαλα και την Καλαμπάκα. Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον οδοιπορικό σε δύσκολες διαδρομές του νησιού, και στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Ιουλίου - Αυγούστου καταγράφουμε όλη την πορεία, το ταξίδι στο καράβι καθώς και τη διαδρομή Πειραιάς - Τρίκαλα. 

Στο λιμάνι του Πειραιά στις 06:00 και από εκεί συνεχίζουμε με κατεύθυνση τα Τρίκαλα και την Καλαμπάκα
Στο λιμάνι του Πειραιά στις 06:00 και από εκεί συνεχίζουμε με κατεύθυνση τα Τρίκαλα και την Καλαμπάκα


Στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Ηράκλειο 

Από την τελευταία επίσκεψή μας στις εγκαταστάσεις της Χρήστος Μιχάκος Α.Ε. στο Ηράκλειο Κρήτης μόνο ένα πράγμα έχει αλλάξει. Ο στόλος της εταιρείας ο οποίος είναι από τους πιο σύγχρονους της χώρας μας μιας και ανανεώνεται διαρκώς. Αυτή άλλωστε είναι η φιλοσοφία της εταιρείας: ασφαλείς και αποδοτικές μεταφορές. Από εκεί και πέρα το μεράκι, το ήθος και η εργατικότητα την ιδιοκτητών της παραμένουν στοιχεία αναλλοίωτα. 

Ώρες ατελείωτες ο Χρήστος Μιχάκος και ο γιος του Νίκος περνούν στην επιχείρηση προκειμένου να λειτουργούν όλα άψογα. Βέβαια, το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας έχει επιμέρους ευθύνες και αρμοδιότητες, αλλά τον τελικό λόγο τον έχουν οι ίδιοι. Μάλιστα αυτό που πραγματικά θαυμάζουμε σε πατέρα και γιο είναι η εργατικότητά τους. Τη μία στιγμή βρίσκονται στο κλαρκ, την άλλη ελέγχουν τα φορτία και μετά από λίγο συνομιλούν με τους πελάτες. 

Και αυτό, βέβαια αποτελεί βασικό πλεονέκτημα των μεγάλων επιχειρήσεων, οι οποίες διατηρούν οικογενειακά χαρακτηριστικά. Ανά πάσα στιγμή ο πελάτης θα έχει λύση σε ένα πρόβλημά του, καθώς θα βρει στο τηλέφωνο τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, ό,τι ώρα και αν τον καλέσει. 


Με κατεύθυνση το οροπέδιο Λασιθίου 

Με το Volvo FH 16 750 κοτσάρουμε το βυτίο και ξεκινούμε με κατεύθυνση ανατολικά της Κρήτης, προς τον Άγιο Νικόλαο. Ένα μέρος της διαδρομής το κάνουμε στο Βόρειο Οδικό Άξονα της Κρήτης, στον οποίο δυστυχώς δεν παρατηρείται ουσιαστική πρόοδος στα έργα. Μέχρι το σημείο που τον χρησιμοποιούμε, ο δρόμος διαθέτει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, τσιμεντένιο στηθαίο στη μέση και καλή σήμανση. Στο ύψος του χωριού Αγία Μαρίνα βγαίνουμε από το Β.Ο.Α.Κ. και πλέον ξεκινούμε την ανάβασή μας προς το Οροπέδιο Λασιθίου. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή διαδρομή, με έντονες υψομετρικές διαφορές και πολλές δυσκολίες για τους οδηγούς. 

Ο συντάκτης μας Παύλος Μαυρομύτης παρέα με τον Νίκο Μιχάκο με τον οποίο πραγματοποιήσαμε το δρομολόγιο.
Ο συντάκτης μας Παύλος Μαυρομύτης παρέα με τον Νίκο Μιχάκο με τον οποίο πραγματοποιήσαμε το δρομολόγιο.


Στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Ιουλίου – Αυγούστου που κυκλοφορεί και μπορείτε να βρείτε εδώ συνομιλούμε με τον ιδιοκτήτη και οδηγό Νίκο Μιχάκο για την αγορά του Volvo FH 16 750 και καταγράφουμε τη διαδικασία της συλλογής γάλακτος, τη διαδρομή από Κρήτη μέχρι Καλαμπάκα αλλά και τις εντυπώσεις μας από την απόδοση του Volvo. 
 

PreviousNext