Τροχοί & TIR

«Εισβολή» στρατιωτικών φορτηγών Scania στη Βαλτική

Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν αυτό το καλοκαίρι.
Παρασκευή 12/07/2024 - 12:19
Κοινοποίηση στα Social Media
.

Η Scania ανακοίνωσε τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της στον εκσυγχρονισμό των εσθονικών αμυντικών δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, παραδόσεις 265 στρατιωτικών οχημάτων θα ξεκινήσουν αυτό το καλοκαίρι, καθώς η σουηδική εταιρεία έχει κερδίσει τις περισσότερες συμβάσεις αξίας πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Το πεδίο εφαρμογής της συμφωνίας είναι ο εξοπλισμός της Εσθονίας και της Λετονίας με στρατιωτικά φορτηγά για τα επόμενα επτά χρόνια, λόγω της παρούσας κατάστασης ασφαλείας στην Ευρώπη. 

Η Scania έχει κερδίσει διαγωνισμούς συνολικής αξίας άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ και αφορούν στην προμήθεια 265 οχημάτων. Οι παραδόσεις θα πραγματοποιηθούν μεταξύ του φετινού και του επόμενου καλοκαιριού. Τα παραπάνω φορτηγά είναι κατάλληλα για διαφορετικές εφαρμογές, όπως μεταφορά φορτίων, οπλικών συστημάτων και φορτηγά με πλατφόρμες εξοπλισμένα με γερανούς και γάντζους ανύψωσης. 

Υβριδικό και αθόρυβο 

Πρόσφατα στην έκθεση της αμυντικής βιομηχανίας Eurosatory από τις 17 έως 21 Ιουνίου στο Παρίσι, η Scania παρουσίασε το φορτηγό 4x4 για χρήση στα logistics του στρατιωτικού τομέα που έφερε υβριδικό σύστημα κίνησης ικανό να διανύσει έως και 60 χιλιόμετρα σε “αθόρυβη λειτουργία”, επιτυγχάνοντας έτσι χαρακτηριστικά σχεδόν αθόρυβου οχήματος. Η δική του ηλεκτρική πηγή ενέργειας μπορεί παράλληλα να χρησιμοποιηθεί ως πηγή ενέργειας για έναν ηλεκτρικό γερανό ή για άλλο εξοπλισμό, χωρίς να χρειάζεται να λειτουργεί ο κινητήρας εσωτερικής καύσης στο ρελαντί». 

Στο περίπτερο της Scania παρουσιάστηκαν επίσης εξακύλνδροι και V8 κινητήρες στα 13 και 16 λίτρα αντίστοιχα για διάφορες εφαρμογές, καθώς και δύο εντυπωσιακά 8x8 και 4x4 φορτηγά της Scania Γαλλίας τα οποία προορίζονται για χρήση από τις ειδικές δυνάμεις του πεζικού.

PreviousNext