Τροχοί & TIR

Super Scania S από την Κύθνο

Τι κάνει ξεχωριστό το συγκεκριμένο S;
από Παύλος Μαυρομύτης | Κυριακή 22/09/2024 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Έτοιμος για το λιμάνι του Λαυρίου ο συρμός και εν συνεχεία για την Κύθνο.
Έτοιμος για το λιμάνι του Λαυρίου ο συρμός και εν συνεχεία για την Κύθνο.

Ποιο είναι το εντυπωσιακότερο Scania S του Αιγαίου και ένα από τα πιο ξεχωριστά της Ελλάδας; Για να το γνωρίσουμε θα σας ταξιδέψουμε μέχρι τις εγκαταστάσεις της μεταφορικής Κύθνου Κοζαδινός, όπου θα φωτογραφίσουμε το τελευταίο απόκτημά της. Εκεί μας υποδέχεται ο Κώστας Κοζαδινός, ο οποίος μας παρουσιάζει ένα πραγματικό αριστούργημα των δρόμων. 

25 χρόνια στον χώρο της μεταφοράς 

Η μεταφορική Κύθνου Κοζαδινός δραστηριοποιείται στον χώρο της μεταφοράς από τα τέλη της δεκαετίας του 1990. Με μία σταθερή και ανοδική πορεία όλα αυτά τα χρόνια κατάφερε μέσα στην 25ετή παρουσία της να εδραιωθεί στο νησί. Σήμερα ο στόλος της αποτελείται από σύγχρονης τεχνολογίας φορτηγά τα οποία μεταφέρουν προϊόντα και εμπορεύματα σε όλη την Ελλάδα. 

Μαρκίζα με φώτα στην επάνω πλευρά.
Μαρκίζα με φώτα στην επάνω πλευρά.

Μεράκι πολλών χρόνων 

Η γνωριμία μας με τον Κώστα Κοζαδινό κρατάει από το πρώτο Truck Festival στα Μέγαρα το 2003. Από τότε φάνηκε η αγάπη και το μεράκι του για το φορτηγό. Έκτοτε έδινε πάντοτε δυναμικό "παρών" με τα φορτηγά του τόσο στην πίστα των Μεγάρων όσο και σε αυτή των Σερρών.

Αερογραφία και το σήμα της Scania.
Αερογραφία και το σήμα της Scania.

Η συνάντηση με το S

Ανάμεσα στα οχήματα της μεταφορικής Κύθνου Κοζαδινός ξεχωρίζουμε το τελευταίο απόκτημά της, έναν τράκτορα Scania στον οποίο έχουν γίνει πολλές βελτιώσεις. Είναι ένα πραγματικό αριστούργημα και ένα από τα πιο καλοφτιαγμένα S της χώρας μας. Για το συγκεκριμένο ισχύει απόλυτα η έκφραση που συνηθίζουμε να λέμε: Τόσο, όσο. Δηλαδή έχει τις βελτιώσεις που χρειάζεται, χωρίς να είναι υπερβολικά φορτωμένο. Τι κάνει ξεχωριστό το συγκεκριμένο S; Αυτό που μας κέρδισε και αποτελεί δυνατό σημείο του είναι ο χρωματισμός του. Οι αερογραφίες μαύρου χρώματος δημιουργούν έντονη αντίθεση επάνω στο λευκό χρώμα της καμπίνας. Η δουλειά που έχει γίνει στην αερογραφία, διακρίνεται από εκπληκτική λεπτομέρεια. 

Αφιερωμένο στην Κύθνο.
Αφιερωμένο στην Κύθνο.

Στο επάνω μέρος της καμπίνας ξεχωρίζουν οι κορώνες και τα επιβλητικά Super, τα οποία απογειώνουν την εμφάνιση του φορτηγού. Στο αριστερό και δεξιό σπόιλερ κυριαρχούν τα σήματα της Scania τα οποία επίσης είναι αερογραφία. Από το S δεν θα μπορούσαν να λείπουν φυσικά και οι αναφορές στο νησί, καθώς έχουν γίνει μικρές αερογραφίες προς τιμήν της Κύθνου. 

Χλιδάτη καμπίνα 

«Αφού το S το έφτιαξα αποκλειστικά για εμένα, αποφάσισα να κάνω ό,τι καλύτερο. Για αυτό σας προσκαλώ να ανοίξετε την πόρτα και να περάσετε στο εσωτερικό του», μας λέει ο Κώστας. Ανεβαίνοντας το τέταρτο σκαλοπάτι και κοιτώνας την καμπίνα, παρατηρούμε ότι όντως το αποτέλεσμα είναι φανταστικό. Οι επενδύσεις μετατρέπουν σε σουίτα την Topline καμπίνα, χάρη στην προσεγμένη σχεδίασή της από τον ταπετσιέρη. Αποχαιρετώντας τον Κώστα Κοζαδινό, τον φίλο από τα παλιά, συνειδητοποιήσαμε ότι όσα χρόνια και αν περάσουν το μεράκι και η αγάπη για το φορτηγό δεν φεύγουν ποτέ.

Χλιδάτο εσωτερικό.
Χλιδάτο εσωτερικό.
PreviousNext