Τροχοί & TIR

Ταξινομήσεις Επαγγελματικών Οχημάτων: Επτάμηνο ανακατατάξεων

H εικόνα των ταξινομήσεων του 7μήνου Ιανουαρίου-Ιουλίου 2024 είναι σαφώς καλύτερη από πέρυσι για όλες τις κατηγορίες των καινούργιων οχημάτων
από Θάλεια Αγριμανάκη | Τρίτη 10/09/2024 - 10:28
Κοινοποίηση στα Social Media
ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Αν και ο Ιούλιος (τελευταίος μήνας διαθέσιμων επίσημων στοιχείων) έμεινε πίσω σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, η εικόνα των ταξινομήσεων του 7μήνου Ιανουαρίου-Ιουλίου 2024 είναι σαφώς καλύτερη από πέρυσι για όλες τις κατηγορίες των καινούργιων οχημάτων, πλην των ελαφρών επαγγελματικών που παρουσιάζουν μικρή μείωση κατά -3,30% 

Αντίθετα, συνεχίζεται η πτώση των ταξινομήσεων των μεταχειρισμένων, πλην των ελαφρών επαγγελματικών που σημείωσαν άνοδο κατά 16,28%. Αυτό όμως που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον είναι οι ανακατατάξεις σύμφωνα με τις ταξινομήσεις κατά μάρκα.

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, με μια μόνο μάρκα, τη Volvo, κερδίζει την πρώτη θέση με 182 ταξινομήσεις φορτηγών πάνω από 8 τόνους. Ακολουθεί η Star Automotive Hellas με 131 ταξινομήσεις φορτηγών Mercedes-Benz και επιπλέον ενισχύεται από τη Mitsubishi Fuso με 18 ταξινομήσεις στην κατηγορία των 8-16 τόνων (η ίδια μάρκα (Fuso) σαρώνει την κατηγορία των 3,5-8 τόνων με 76 ταξινομήσεις).

Μένοντας στις ταξινομήσεις των φορτηγών πάνω από 8 τόνους, συναντούμε τον Όμιλο Σφακιανάκη να καταλαμβάνει την τρίτη θέση με 58 Ford Trucks και την τέταρτη θέση με 54 DAF ένα σύνολο 112 φορτηγών. Ακολουθεί ο Όμιλος Κοντέλλη με την Iveco να κερδίζει 38 μονάδες, ενισχυόμενη με 19 ακόμη φορτηγά 3,5-8 τόνων. Ακολουθεί η MAN με 31 φορτηγά και η Scania με 22 μονάδες.

ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

 Σοβαρές ανακατατάξεις έχουμε, τέλος, και στις ταξινομήσεις των ρυμουλκούμενων λόγω…Λιουδάκη. Η γνωστή μεγάλη μεταφορική (ΕΞΠΡΕΣΕΛΛΑΣ) τοποθέτησε μια μεγάλη παραγγελία ψυκτικών θαλάμων στη Schmitz Cargobull, η οποία κατείχε ήδη την πρώτη θέση και τώρα έφτασε στις 69 μονάδες και έπεται συνέχεια. 

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Lamberet με 19 μονάδες και ακολουθεί στην τέταρτη θέση η Berger Ecotrail με 11 ταξινομήσεις, με τις περισσότερες από αυτές να αφορούν παραγγελία που ο αντιπρόσωπος της Berger στην Ελλάδα (Atlantic Transport – Πιτσάκης) έλαβε από γνωστή εταιρεία εμφιάλωσης νερού και αναψυκτικών. 

Παρατηρούμε, επίσης, την ιταλική φίρμα O.ME.P.S. κατασκευάστρια σιλοφόρων τρέιλερ να καταλαμβάνει την τρίτη θέση με 16 μονάδες. Σημειώνεται ότι η O.ME.P.S. αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από τη γνωστή βορειοελλαδίτικη εταιρεία Βάιος Τσιαδήμος και Χρήστος Στεφανίδης. Τα τρέιλερ-σιλό παραδόθηκαν σε μεγάλη γνωστή εταιρεία τσιμέντου. 

PreviousNext