Αρνητικό πρόσημο κατέγραψαν όλες οι κατηγορίες των καινούργιων φορτηγών, ενώ αντίθετα τα μεταχειρισμένα πραγματοποίησαν άλμα ταξινομήσεων στις κατηγορίες των μεσαίων-βαρέων φορτηγών και, μάλιστα, σε υπερδεκαπλάσιο αριθμό σε σχέση με τα καινούργια.
Το γεγονός ότι ο Φεβρουάριος δείχνει βελτιωμένος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα στα μικρά και μεσαία φορτηγά, δεν φέρνει την άνοιξη για τους αντιπροσώπους των καινούργιων, οι ταξινομήσεις των οποίων εξακολουθούν να συνδέονται κατά κύριο λόγο με τις εταιρικές πωλήσεις και τις μισθώσεις.
Οι μικρο-μεσαίες μεταφορικές επιχειρήσεις και η πλειονότητα των εμπορικών εταιρειών αδυνατούν να επενδύσουν σε καινούργια οχήματα και συνεχίζουν να καλύπτουν τις ανάγκες τους με ανταλλαγή των μεταχειρισμένων με νεότερα μεταχειρισμένα, όπως άλλωστε συνέβαινε ανέκαθεν στη χώρα μας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής μεταφοράς, την ασφάλεια στους δρόμους και για το περιβάλλον.
Ας επανέλθουμε όμως στους πίνακες των ταξινομήσεων για ορισμένες επισημάνσεις, όπως η εμφάνιση των νέων brands στα ελαφρά επαγγελματικά, αν και χωρίς αξιόλογες ταξινομήσεις προς το παρόν τουλάχιστον. Στην ίδια αυτή κατηγορία των LCV βλέπουμε τη Ford να ηγείται και πάλι της συγκεκριμένης αγοράς με υπερδιπλάσιες ταξινομήσεις από την Toyota.
Στα βαρέα, η Scania κερδίζει την πρώτη θέση του διμήνου, αλλά είναι αρκετά νωρίς για κάθε πρόβλεψη σχετική με την εξέλιξη στη συγκεκριμένη κατηγορία που αναμένεται ότι θα ξεπεράσει τις 500 μονάδες.
Στις ρυμούλκες, εντυπωσιάζει το προβάδισμα της Schmitz Cargobull, η οποία θα συνεχίσει να κυριαρχεί στην αγορά των τρέιλερ τόσο στους θαλάμους όσο και στις κουρτίνες.
Στα ταξί, τέλος, βλέπουμε τη δυναμική άνοδο της Mercedes-Benz με τη μάρκα Vito (κέρδισε αρκετές αντικαταστάσεις με ΕΔΧ 6-9 θέσεων) καθώς και ξενοδοχειακά.