Τροχοί & TIR

Ανακύκλωση βιοαποβλήτων από τον Δήμο Πειραιά

Πέντε ειδικά απορριμματοφόρα για τη συλλογή οργανικών απόβλητων και 600 καφέ κάδους, παρέδωσε πρόσφατα στον Δήμαρχο Πειραιά Γ. Μώραλη, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης. Σημειώνεται, πως τα εν λό
Τετάρτη 08/04/2020 - 10:17
Κοινοποίηση στα Social Media

Πέντε ειδικά απορριμματοφόρα για τη συλλογή οργανικών απόβλητων και 600 καφέ κάδους, παρέδωσε πρόσφατα στον Δήμαρχο Πειραιά Γ. Μώραλη, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης. Σημειώνεται, πως τα εν λόγω φορτηγά είναι Mercedes-Benz Arocs και ότι υπεύθυνη για τις υπερκατασκευές τους είναι η εταιρεία Α.ΚΑΟΥΣΗΣ Α.Ε.

Το παραπάνω εντάσσεται στο πρόγραμμα «Ανακύκλωση 2020» της Περιφέρειας Αττικής, στην ανακοίνωση της οποίας τονίζεται πως τμηματικά το επόμενο διάστημα θα διατεθεί ανάλογος εξοπλισμός στο σύνολο των Δήμων της Αττικής.

«Συνεχίζουμε να προστατεύουμε τις ζωές των πολιτών και το περιβάλλον. Με σχέδιο και σε συνεργασία με τους Δήμους της Αττικής, αλλάζουμε το μοντέλο καθαριότητας και κάνουμε μια νέα “πράσινη” αρχή, με βάση τις σύγχρονες ευρωπαϊκές πρακτικές», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Πατούλης αμέσως μόλις επιθεώρησε τον στόλο των οχημάτων και ενημερώθηκε για τη διαδικασία λειτουργίας και παραγωγής κομπόστ.

«Ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση με την εξάπλωση του κορονοϊού. Πιστεύω ωστόσο ότι η δημόσια υγιεινή και η καθαριότητα συνδέονται και με αυτό το φαινόμενο. Δείξαμε ως λαός πως μπορούμε να πειθαρχήσουμε σε δύσκολες καταστάσεις και κατ’ επέκταση, πρέπει να κατανοήσει ο κόσμος ότι το ζήτημα της καθαριότητας, της διαχείρισης των απορριμμάτων, της ανακύκλωσης, είναι εξίσου σημαντικές παράμετροι για την προστασία της δημόσιας υγείας», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Μώραλης.

Σημειώνεται, πως κατά τη διάρκεια της παράδοσης - παραλαβής παρόντες ήταν ακόμα η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σ. Αντωνάκου, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Β. Κόκκαλης και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Πειραιά Π. Ρέππας.

PreviousNext