Τροχοί & TIR

Αυξάνεται η ζήτηση για ηλεκτρικά Scania

Η Scania παρουσίασε τον Ιούνιο του 2022 ηλεκτρικά οχήματα διανομών για εθνική/ τοπική μεταφορά. Επί του παρόντος, οι παραγγελίες έχουν φτάσει τις 640 και η εταιρεία βλέπει μια σαφή δυναμική για τα σ
Δευτέρα 19/12/2022 - 16:54
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Scania παρουσίασε τον Ιούνιο του 2022 ηλεκτρικά οχήματα διανομών για εθνική/ τοπική μεταφορά. Επί του παρόντος, οι παραγγελίες έχουν φτάσει τις 640 και η εταιρεία βλέπει μια σαφή δυναμική για τα συγκεκριμένα ηλεκτρικά οχήματα.

«Γνωρίζουμε ότι με τη μεγάλη γκάμα ηλεκτροκίνητων οχημάτων που διαθέτουμε, μπορούμε να προσφέρουμε βιώσιμες λύσεις μηδενικών εκπομπών ρύπων για τους πελάτες μας. Ο αριθμός των παραγγελιών είναι ένα σημάδι ότι η αγορά είναι περισσότερο από έτοιμη να υιοθετήσει την ηλεκτροκίνηση», λέει ο Fredrik Allard, επικεφαλής του τμήματος ηλεκτροκίνησης της Scania.

Με 640 παραγγελίες μέχρι σήμερα για τα ηλεκτρικά φορτηγά αστικών και εθνικών μεταφορών, είναι σαφές ότι αυτά καλύπτουν μεγάλο εύρος μεταφορικών εφαρμογών και ανταποκρίνονται στις δυνατότητες που ζητούν οι πελάτες. Οι μπαταρίες των 624 kWh που έχουν εγκατασταθεί δείχνουν ότι η Scania προσβλέπει σε μια σημαντική στροφή στα ηλεκτρικά φορτηγά και στη λειτουργικότητά τους στις καθημερινές ανάγκες των επιχειρήσεων. «Ο αριθμός των ηλεκτρικών φορτηγών σε αυτή την κατηγορία που έχουν παραγγελθεί μέχρι σήμερα ξεπερνά τις προσδοκίες μας. Βλέπουμε ότι υπάρχουν κοντά στους 140 πελάτες αρκετά διαφορετικοί μεταξύ τους, που έχουν αρχίσει να μεταλλάσσουν τον στόλο τους σε ηλεκτρικό, από όλη την Ευρώπη. Ορισμένοι έχουν παραγγείλει περισσότερα από 40 ηλεκτρικά οχήματα ο καθένας», συνεχίζει ο Allard.

Η ιταλική εταιρεία μεταφορών Gruber Logistics, πρωτοπόρος στην ψηφιοποίηση, έχει δώσει παραγγελία για σχεδόν 30 ηλεκτρικά φορτηγά ταυτόχρονα: «Η Scania ανέλυσε διεξοδικά τις μεταφορικές μας δραστηριότητες. Προσέφεραν μια ολοκληρωμένη λύση, συμπεριλαμβανομένης της φόρτισης, που ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες μας. Αυτά τα φορτηγά είναι μόνο η αρχή, αλλά είμαστε ενθουσιασμένοι που προχωρούμε μαζί με τη Scania για τον εξηλεκτρισμό των μεταφορών μας", λέει ο Andrea Condotta, Public Affairs & Innovation Manager, της Gruber Logistics. Η εισαγωγή των συγκεκριμένων ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία ήταν ένα σημαντικό ορόσημο για τη Scania και τους συνεργάτες της, με αύξηση της αυτονομίας. Αυτό προσφέρει νέες ευκαιρίες για μια μεγάλη ποικιλία πελατών και ολόκληρο το οικοσύστημα μεταφορών. Η παραγωγή των αποκαλούμενων περιφερειακών (regional) φορτηγών θα ξεκινήσει το τέταρτο τρίμηνο του 2023.

Παράλληλα, τα στελέχη της Scania συνεχίζουν να μελετούν ενδελεχώς τις υπάρχουσες υποδομές, εκτιμούν τις ανάγκες φόρτισης και αξιολογούν πιθανές κρατικές επιδοτήσεις, ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζουν τα συνεργεία και τα σημεία υποστήριξης.

PreviousNext