Τροχοί & TIR

Διάκριση για το ηλεκτρικό DAF CF

Το βραβείο «Green Truck Logistics Solution 2019» κέρδισε το DAF CF Electric, ως αποτέλεσμα των δοκιμών που πραγματοποιεί στην πράξη η εταιρεία logistics, Contargo. Υπενθυμίζεται πως το CF Electric μ
Δευτέρα 08/07/2019 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Το βραβείο «Green Truck Logistics Solution 2019» κέρδισε το DAF CF Electric, ως αποτέλεσμα των δοκιμών που πραγματοποιεί στην πράξη η εταιρεία logistics, Contargo.

Υπενθυμίζεται πως το CF Electric μεταφέρει κοντέινερ με δύο ηλεκτρικούς τράκτορες DAF στο χερσαίο λιμάνι του Ντούισμπουργκ της Γερμανίας.

Πρόκειται για ένα βραβείο που απονέμεται για την εφαρμογή ελπιδοφόρων τεχνολογιών στο πεδίο των καινοτόμων και βιώσιμων logistics της Ευρώπης. Οι επαληθευμένοι υπολογισμοί ήταν απαραίτητοι, προκειμένου να απονεμηθεί το βραβείο στον ηλεκτρικό τράκτορα της DAF.

Σύμφωνα με τα μετρήσιμα στοιχεία, λοιπόν, η χρήση του DAF CF Electric μειώνει τις εκπομπές CO2 κατά τουλάχιστον 38%, ακόμη και όταν χρησιμοποιείται ηλεκτρική ενέργεια που δεν προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Για αυτό, η Contargo, η οποία αποτελεί μέλος του ομίλου Rhenus Group, σχεδιάζει να χρησιμοποιεί μόνο ρεύμα που προέρχεται από Α.Π.Ε., γεγονός που θα της επιτρέψει να περιορίσει στο μέλλον τις εκπομπές CO2 που παράγει, κατά σχεδόν 90%.

Σημειώνεται πως το DAF CF Electric είναι ένας 4x2 τράκτορας με μικτό βάρος συρμού 37 τόνων. Εξοπλίζεται με την τεχνολογία E-Power Technology της VDL, «καρδιά» της οποίας αποτελεί ο ηλεκτροκινητήρας των 210 kW ισχύος και των 2.000 Nm ροπής, ο οποίος παίρνει ενέργεια από μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 170 kWh, που προσδίδουν στο φορτηγό αυτονομία έως και 100 χλμ. Η διαδικασία της ταχείας φόρτισης των μπαταριών διαρκεί 30 λεπτά, ενώ η πλήρης φόρτιση πραγματοποιείται σε 1,5 ώρα.

PreviousNext