Τροχοί & TIR

Διπλώματα οδήγησης: Σε ποιες περιοχές δεν γίνονται εξετάσεις

Χαμένοι και ταλαιπωρημένοι της συνεχιζόμενης αποχής εκατοντάδων εκπαιδευτών οδήγησης είναι οι υποψήφιοι για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης εξαιτίας της συνεχιζόμενης κόντρας μεταξύ υπ. Μεταφορών κ
από Μανώλης Αγριμανάκης | Παρασκευή 10/05/2019 - 16:02
Κοινοποίηση στα Social Media

Χαμένοι και ταλαιπωρημένοι της συνεχιζόμενης αποχής εκατοντάδων εκπαιδευτών οδήγησης είναι οι υποψήφιοι για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης εξαιτίας της συνεχιζόμενης κόντρας μεταξύ υπ. Μεταφορών και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης (ΠΟΕΟ).

Ως αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης το υπ. Μεταφορών ανακοίνωσε και επίσημα τις περιοχές που δεν γίνονται εξετάσεις και αυτές είναι:

  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος

     Περιοχή αρµοδιότητας

     -  Υπηρεσίας Μεταφορών & Επικοινωνιών Λαμίας

     -  Υπηρεσίας Μεταφορών& Επικοινωνιών Αταλάντης

  • Περιφέρεια ∆υτικής Ελλάδος

    Περιοχή αρµοδιότητας Υπηρεσίας Μεταφορών & Επικοινωνιών Ναυπάκτου

  • Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

    Περιοχή αρµοδιότητας Υπηρεσίας Μεταφορών & Επικοινωνιών Κεφαλληνίας (Αργοστολίου)

  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

    Περιοχή αρµοδιότητας Υπηρεσίας Μεταφορών & Επικοινωνιών Καρπάθου

Πέρα, όμως, από τις παραπάνω επισήμως αναφερθείσες περιοχές, πληροφορίες του Τ.Τ. αναφέρουν ότι σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιούνται ελάχιστες εξετάσεις, καθώς οι περισσότεροι εκπαιδευτές δεν μετέχουν στη διαδικασία.

Χαρακτηριστική είναι η επίθεση που εξαπέλυσε ο υπ. Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, κατά της Ομοσπονδίας των εξεταστών λέγοντας: «Την ώρα που σταδιακά ξεκινούν οι πρακτικές εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης με βάση το πρώτο μεταβατικό στάδιο του νέου Νόμου 4599/2019, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης για άλλη μία φορά αποδεικνύει ότι κάνει τα πάντα όλο αυτό το διάστημα για να εμποδίσει τους εκπαιδευτές να προχωρήσουν σε προγραμματισμό εξετάσεων και παρεμβαίνει με ανύπαρκτα επιχειρήματα «περί εργατικής νομοθεσίας». Είναι άλλη μία προσπάθεια παρακώλυσης των εξετάσεων για μικροπολιτικούς, και όχι μόνο, λόγους. Η ηγεσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης πρέπει να απολογηθεί στους εκπαιδευτές, γιατί τους οδηγεί στην ανεργία και εδώ και 2 μήνες με κάθε τρόπο παρακωλύει τις εξετάσεις».

Από την πλευρά της η Ομοσπονδία των Εξεταστών Οδήγησης απέχει, δηλώνοντας ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα ασφάλειας, ασφάλισης, εργατικής νομοθεσίας κ.α., τα οποία προκύπτουν από τον πρόσφατο νόμο 4599/2019 και τονίζει πως «για άλλη μία φορά η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κάνει το μαύρο άσπρο, βαφτίζοντας τη μικτή ασφάλεια αυτοκινήτων, σε ειδικό ασφαλιστικό προϊόν. Δηλαδή στο προϊόν που ζητάει ο ν. 4599/2019, αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη και προσπαθώντας να δείξει και να χαρακτηρίσει υπεύθυνους για τη μη πραγματοποίηση πρακτικών εξετάσεων για την απόκτηση άδειας οδήγησης τους εκπαιδευτές οδήγησης». Και η Ομοσπονδία καταλήγει επισημαίνοντας: «Ο νέος νόμος μας αφήνει τελείως ακάλυπτους σε οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα».

PreviousNext