Τροχοί & TIR

Δοκιμές του φωτοβολταϊκού - υβριδικού Scania

Μετά από δύο χρόνια έρευνας και ανάπτυξης ομάδας κορυφαίων εταιρειών και του Πανεπιστημίου της Ουψάλας, η Scania ξεκίνησε δοκιμές του Solar-powered hybrid truck. Πρόκειται για έναν συρμό με τρέιλερ
Πέμπτη 31/08/2023 - 14:58
Κοινοποίηση στα Social Media

Μετά από δύο χρόνια έρευνας και ανάπτυξης ομάδας κορυφαίων εταιρειών και του Πανεπιστημίου της Ουψάλας, η Scania ξεκίνησε δοκιμές του Solar-powered hybrid truck.

Πρόκειται για έναν συρμό με τρέιλερ 18 μέτρων του οποίου η κορυφή και τα πλαϊνά είναι φωτοβολταϊκά πάνελ. Συνολικά η επιφάνεια των φωτοβολταϊκών φτάνει τα 100 τ.μ. Η επιλογή τους έχει γίνει με κριτήρια τη βέλτιστη απόδοση σε σχέση με το βάρος τους.

Η Scania ανακοίνωσε ότι τα 100τ.μ. των φωτοβολταϊκών παράγουν 8.000 kWh τον χρόνο στη Σουηδία, ενώ στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου η απόδοση των πάνελ ξεπερνούν τις 15.000 kWh τον χρόνο. Με μόνη την ηλιακή ενέργεια το φορτηγό εξασφαλίζει κίνηση 5.000 χιλιομέτρων τον χρόνο στη Σουηδία.

Οι συστοιχίες των μπαταριών έχουν συνολική χωρητικότητα 300 kWh με τις 100 kWh των μπαταριών να βρίσκονται στον τράκτορα και οι 200 kWh στο τρέιλερ.

Να σημειωθεί ότι οι μπαταρίες φορτίζουν και στην πρίζα (plug-in hybrid).

Η συνολική ισχύς του τράκτορα σε ίππους ανέρχεται στους 560 HP.

PreviousNext