Τροχοί & TIR

Εκπληκτική αύξηση κερδών πέτυχε η Girteka

Ο γίγαντας των ευρωπαϊκών μεταφορών, η λιθουανική Girteka, ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα του έτους 2022, προκαλώντας την έκπληξη στους κύκλους των μεγάλων μεταφορικών εταιρειών. Η Girtek
Τετάρτη 28/06/2023 - 09:56
Κοινοποίηση στα Social Media

Ο γίγαντας των ευρωπαϊκών μεταφορών, η λιθουανική Girteka, ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα του έτους 2022, προκαλώντας την έκπληξη στους κύκλους των μεγάλων μεταφορικών εταιρειών.

Η Girteka ανακοίνωσε τζίρο 1,93 δισ. ευρώ αυξημένο κατά 34% σε σχέση με το 2021. Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν επίσης θεαματικά φτάνοντας στο εκπληκτικό ποσό των 166,5 εκατ. ευρώ.

«Το να έχουμε τον δικό μας στόλο φορτηγών και να απασχολούμε τους δικούς μας οδηγούς αποδείχθηκε σωστή απόφαση», ανέφερε το αφεντικό της Girteka, ο Edvardas Liachovicius, και συμπλήρωσε:

«Παρά την τεράστια έλλειψη οδηγών, εμείς πετύχαμε να προσελκύσουμε μεγάλο αριθμό συνεργατών μέσα από τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας».

Κάνοντας μια πρόβλεψη για το 2023, ο Edvardas σημείωσε ότι θα είναι μια δύσκολη χρονιά και αυτό γιατί τα φορτία σημειώνουν κάμψη από την αρχή του έτους.

Εμείς να υπενθυμίσουμε ότι η Girteka είναι η μεγαλύτερη μεταφορική της Ευρώπης με στόλο 9.000 τρακτόρων και μονών φορτηγών, καθώς και με πολλαπλάσιο αριθμό ρυμουλκούμενων. Πρόσφατα, η Girteka σημείωσε μια ακόμη έκπληξη τοποθετώντας στη Scania παραγγελία για 600 ηλεκτρικούς τράκτορες.

PreviousNext