Τροχοί & TIR

Φθηνότερη η ενοικίαση επιβατικού ΙΧ αυτοκινήτου με οδηγό

Με τροποποίηση της προγενέστερης σχετικής απόφασης, ορίζεται ότι το ελάχιστο τίμημα της μίσθωσης για τα Ε.Ι.Χ. οχήματα που εκμισθώνονται, με οδηγό, ολικώς μέσω προκρατήσεως με αντίστοιχη σύμβαση ελά
Πέμπτη 05/09/2019 - 10:21
Κοινοποίηση στα Social Media

Με τροποποίηση της προγενέστερης σχετικής απόφασης, ορίζεται ότι το ελάχιστο τίμημα της μίσθωσης για τα Ε.Ι.Χ. οχήματα που εκμισθώνονται, με οδηγό, ολικώς μέσω προκρατήσεως με αντίστοιχη σύμβαση ελάχιστης διάρκειας τριών (3) ωρών ορίζεται στα ενενήντα ευρώ (90 €).

Αντιστοίχως, το ελάχιστο τίμημα της μίσθωσης με σύμβαση ελάχιστης διάρκειας τριάντα λεπτών (30’), ορίζεται στα σαράντα ευρώ (40 €)». Το προηγούμενο ελάχιστο τίμημα ήταν 180 ευρώ για 3 ώρες και 80 ευρώ για μισή ώρα (30 λεπτά).

Για τη νέα απόφαση (ΦΕΚ 3377/Β/19) που μειώνει κατά 50% το ελάχιστο μίσθωμα, η Ομοσπονδία των ταξί εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας, λέγοντας πως η «κυβέρνηση μεροληπτεί υπέρ ενός κλάδου που λειτουργεί υπό συνθήκες πλήρους ασυδοσίας και παραβατικότητας. Κι αυτή την ασυδοσία η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν την τιμωρεί, την επιδοτεί κιόλας. Με την απόφαση αυτή, αφαιρείται ποιοτικό έργο από τον κλάδο των ταξί και νομιμοποιείται ο αθέμιτος ανταγωνισμός των Ε.Ι.Χ έναντι των ταξί κατά παράβαση όλων των Κοινοτικών Οδηγιών και των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου».

PreviousNext