Τροχοί & TIR

Αλλαγές στις μισθώσεις ΕΙΧ

Νέες ρυθμίσεις εισάγει υπ. απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1500/Β/2019 σχετικά με τους όρους εκμίσθωσης ΕΙΧ από Τουριστικά γραφεία προς πελάτες τους με οδηγό. Συγκεκριμένα, καταργείται η υποχρέωση
Σάββατο 15/06/2019 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Νέες ρυθμίσεις εισάγει υπ. απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1500/Β/2019 σχετικά με τους όρους εκμίσθωσης ΕΙΧ από Τουριστικά γραφεία προς πελάτες τους με οδηγό.

Συγκεκριμένα, καταργείται η υποχρέωση τα συγκεκριμένα εκμισθούμενα οχήματα να είναι κυβισμού άνω των 1.500 κ.εκ. Τα συγκεκριμένα οχήματα θα πρέπει να εμπίπτουν στην κατηγορία Euro 5 ή Euro 6 ή μεταγενέστερη.

Επίσης, ο ελάχιστος χρόνος της σύμβασης ολικής μίσθωσης μέσω προκρατήσεως των συγκεκριμένων οχημάτων ορίζεται σε τρεις ώρες, και για τα νησιά της χώρας, πλην της Κρήτης και της Εύβοιας, σε μισή ώρα από τον μήνα Μάιο έως και τον μήνα Αύγουστο, όπως ήδη ισχύει με προγενέστερη νομοθεσία.

Με την παραπάνω υπ. απόφαση (υπ. αρ. οικ. Α30116/ 1324/ 03.05.19) ορίζεται ακόμα, ότι το ελάχιστο τίμημα της μίσθωσης για τα ΕΙΧ οχήματα που εκμισθώνονται με οδηγό, ολικά μέσω προκρατήσεως με σύμβαση διάρκειας τριών ωρών στα 180 ευρώ, και εκείνο της μίσθωσης με σύμβαση ελάχιστης διάρκειας 30 λεπτών 80 ευρώ.

Κλείνοντας να διευκρινίσουμε, ότι η παραπάνω απόφαση αφορά στα τουριστικά γραφεία που νοικιάζουν ΕΙΧ από εταιρείες εκμίσθωσης αυτοκινήτων (rent-a-car) και κατόπιν τα παρέχουν στους πελάτες τους μαζί με οδηγό, μέσω προκρατήσεων που έχουν γίνει. Επομένως, δεν πρέπει να γίνεται σύγχυση με τα ΕΙΧ που χρησιμοποιούν ξενοδοχεία και τουριστικά γραφεία για να μεταφέρουν τους πελάτες τους, χωρίς κόμιστρο από αεροδρόμια, λιμάνια κ.α.].

PreviousNext