Τροχοί & TIR

Γιατί οι διακινητές μεταναστών προτιμούν τα καρπούζια!

Αυξημένες είναι την περίοδο αυτή οι εξαγωγές καρπουζιών από την Ελλάδα, την Τουρκία και άλλες χώρες προς την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη και μαζί με τα καρπούζια γίνονται και κάποιες «εξαγωγές» μεταν
Δευτέρα 08/07/2019 - 11:52
Κοινοποίηση στα Social Media
Διπλό φορτίο. Φορτηγό και συρόμενο με ειδική κρύπτη μεταφοράς μεταναστών που καλύπτεται με καρπούζια. Τα καρπούζια είναι φρούτο που φορτώνεται χύμα και λόγω σχήματος αφήνει κενά για την κυκλοφορία του αέρα.
Διπλό φορτίο. Φορτηγό και συρόμενο με ειδική κρύπτη μεταφοράς μεταναστών που καλύπτεται με καρπούζια. Τα καρπούζια είναι φρούτο που φορτώνεται χύμα και λόγω σχήματος αφήνει κενά για την κυκλοφορία του αέρα.

Αυξημένες είναι την περίοδο αυτή οι εξαγωγές καρπουζιών από την Ελλάδα, την Τουρκία και άλλες χώρες προς την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη και μαζί με τα καρπούζια γίνονται και κάποιες «εξαγωγές» μεταναστών από επιτήδειους διακινητές.

Οι σωματέμποροι έχοντας κατασκευάσει ειδικές κρύπτες στις νταλίκες, αναλαμβάνουν έναντι χαμηλού κομίστρου τις μεταφορές καρπουζιών, προκειμένου κάτω από τα καρπούζια να μεταφέρουν μέχρι και 40 μετανάστες.

Η κρύπτη κατασκευάζεται από σιδηροδοκούς, περίπου 50 εκατοστά πάνω από το κανονικό πάτωμα της νταλίκας και στην οροφή της φέρει πυκνό μεταλλικό πλέγμα, ώστε να αντέξει τα βάρος των καρπουζιών.

Ο διακινητής θα παραλάβει το φορτίο των καρπουζιών με κανονική νταλίκα, αλλά στη συνέχεια θα το μεταφορτώσει στη διασκευασμένη. Στη διάρκεια της νύχτας θα γίνει η επιβίβαση των μεταναστών με συγκεκριμένη μάλιστα «στοιβασία», ώστε να χωρέσουν όλοι μέσα στην κρύπτη. Κατόπιν, μετακινούνται τα καρπούζια, ώστε να καλύψουν πλήρως το ανοιχτό μέρος της κρύπτης που χρησιμοποιήθηκε σαν είσοδος και η νταλίκα είναι έτοιμη προς αναχώρηση. Η κάλυψη της κρύπτης με καρπούζια γίνεται για δυο λόγους. Ο ένας είναι ότι τα καρπούζια μεταφέρονται και εκτός συσκευασιών (χύμα) και δεν προκαλούν υποψίες – ειδικά τώρα που είναι στο φουλ η εξαγωγική τους περίοδος – αλλά σημαντικότερος είναι ο άλλος λόγος: Τα καρπούζια λόγω σχήματος αφήνουν μεταξύ τους κενά που επιτρέπουν να κυκλοφορεί ο αέρας και να φτάνει μέχρι την κρύπτη και στους δύστυχους ανθρώπους που κρύβονται εκεί, έχοντας καταβάλει από 3.000 έως 5.000 δολάρια ο καθένας.

PreviousNext