Τροχοί & TIR

Η ανανέωση του στόλου στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027

Σε τροχιά υλοποίησης είναι το νέο ΕΣΠΑ για την περίοδο 2021 – 2027 με τη συνολική δημόσια δαπάνη των νέων Προγραμμάτων να ανέρχεται στα περίπου 26,7 δισ. ευρώ, ενώ η συνολική κοινοτική συμμετοχή υπο
Πέμπτη 21/01/2021 - 12:25
Κοινοποίηση στα Social Media

Σε τροχιά υλοποίησης είναι το νέο ΕΣΠΑ για την περίοδο 2021 – 2027 με τη συνολική δημόσια δαπάνη των νέων Προγραμμάτων να ανέρχεται στα περίπου 26,7 δισ. ευρώ, ενώ η συνολική κοινοτική συμμετοχή υπολογίζεται στα 21,2 δισ. ευρώ. Όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων, Δημήτρης Σκάλκος, στο in.gr, στο Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών» περιλαμβάνεται δημόσια δαπάνη που ξεπερνά τα 2,3 δισ., φτάνοντας συγκεκριμένα στο ποσό των 2.313.798.223 €.

Προτεραιότητα έχουν οι επενδύσεις στις βιώσιμες, έξυπνες και πολυτροπικές υποδομές μεταφορών (δρόμοι, λιμάνια, σιδηρόδρομοι), καθώς και η ανανέωση στόλου μέσων μεταφοράς.

Το τελευταίο απομένει να καθοριστεί αναλυτικότερα, ώστε να ξεχωρίσουν οι επενδύσεις που αφορούν στα μέσα μαζικής μεταφοράς επιβατών (λεωφορεία) και σε αυτά που προορίζονται να δοθούν ως κίνητρα για την αντικατάσταση του στόλου των φορτηγών, αυτά δηλαδή που περιμένουν να μάθουν οι ιδιοκτήτες των παλιών και ρυπογόνων φορτηγών/ λεωφορείων.

Για το θέμα αυτό έχει γενικά αναφερθεί ο υπ. Υποδομών και Μεταφορών χωρίς, όμως, μέχρι σήμερα να έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα, τα ποσά, το χρονοδιάγραμμα και η έναρξη της υλοποίησής του.

PreviousNext