Τροχοί & TIR

Η ισπανική αλυσίδα Alimerka επενδύει σε στόλο ηλεκτρικών φορτηγών

Η ισπανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Alimerka τοποθέτησε μια νέα παραγγελία ηλεκτρικών βαρέων φορτηγών και φιλοδοξεί να δημιουργήσει τον μεγαλύτερο βιώσιμο στόλο στον τομέα λιανικής στην Ισπανία. Η Ali
Δευτέρα 13/02/2023 - 11:31
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: Alimerka
Φωτό: Alimerka

Η ισπανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Alimerka τοποθέτησε μια νέα παραγγελία ηλεκτρικών βαρέων φορτηγών και φιλοδοξεί να δημιουργήσει τον μεγαλύτερο βιώσιμο στόλο στον τομέα λιανικής στην Ισπανία. 

Η Alimerka διαθέτει πλέον συνολικά 21 αμιγώς βαρέα ηλεκτρικά φορτηγά. Εκτός από αυτά, ο στόλος της Alimerka διαθέτει επίσης 21 υβριδικά φορτηγά και 33 φορτηγά που κινούνται με Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο – LNG.

Η Alimerka ξεκίνησε τη μετατροπή του στόλου της το 2015 και έχει ξοδέψει περισσότερα από 18 εκατομμύρια ευρώ για να δημιουργήσει έναν πιο βιώσιμο στόλο και να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις στο περιβάλλον. 

Το πέρασμα στα πράσινα φορτηγά συνεπάγεται επίσης μείωση της ηχορύπανσης, καθώς αυτά τα οχήματα μείωσαν τον θόρυβο κατά περισσότερο από το ήμισυ σε σύγκριση με τα συμβατικά οχήματα.

Για τη λειτουργία του ηλεκτρικού στόλου της, η εταιρεία έχει εγκαταστήσει 19 σημεία φόρτισης Siemens. Αυτά επιτρέπουν στα ηλεκτρικά φορτηγά να έχουν εμβέλεια έως και 350 χιλιόμετρα.

Να σημειωθεί ότι οι νέες επενδύσεις προστίθενται στα βήματα που έγιναν το 2015, όταν η Alimerka ξεκίνησε την αντικατάσταση ολόκληρου του στόλου των ελαφρών φορτηγών αστικών διανομών με 100% ηλεκτρικά οχήματα.

Τα 21 αμιγώς ηλεκτρικά φορτηγά της Alimerka είναι Scania που εξοπλίζονται με ηλεκτροκινητήρα 290 kW (389 HP) και ροπής 2.150 Nm. Ηλεκτρικής λειτουργίας είναι και ο δυναμολήπτης με ισχύ 50 kW (67 HP).

PreviousNext