Τροχοί & TIR

Καραμανλής: Μπαίνουμε σε προεκλογικό χρόνο

Για την προσπάθεια αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού και τα έργα που θα διασφαλίσουν ότι στο μέλλον η Αθήνα δεν θα γίνει απροσπέλαστη πόλη, καθώς και για την ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σε Αθ
Παρασκευή 27/05/2022 - 12:19
Κοινοποίηση στα Social Media

Για την προσπάθεια αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού και τα έργα που θα διασφαλίσουν ότι στο μέλλον η Αθήνα δεν θα γίνει απροσπέλαστη πόλη, καθώς και για την ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και για μεγάλα έργα που γίνονται σε όλη τη χώρα, μίλησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1.

Ερωτηθείς για τα σενάρια πρόωρων εκλογών και ανασχηματισμού, ο κ. Καραμανλής απάντησε: «Αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται από έναν, όχι από πολλούς: Από τον Πρωθυπουργό της χώρας. Και ο πρωθυπουργός της χώρας έχει πει ότι θα κάνει εκλογές στο τέλος της τετραετίας. Εγώ λοιπόν αυτό κρατάω. Βέβαια, ολοκληρώνοντας τον 3ο χρόνο διακυβέρνησης, εκ των πραγμάτων μπαίνουμε σε προεκλογικό χρόνο. Όσο για τον ανασχηματισμό, επίσης αποφασίζει ένας -και πολύ σωστά κατά τη γνώμη μου».

Μιλώντας για τα θέματα αρμοδιότητας του υπ. Υποδομών και Μεταφορών και ειδικότερα για την ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε ότι το 2019 κυκλοφορούσαν 850 λεωφορεία στους δρόμους της Αθήνας και σήμερα κυκλοφορούν 1.350. «Δεν έχουμε μείνει με σταυρωμένα τα χέρια», τόνισε, αναφέροντας ότι με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, έχει προχωρήσει και ο διαγωνισμός για την προμήθεια νέων οχημάτων. Σημείωσε ότι τα πρώτα νέα, ηλεκτροκίνητα, λεωφορεία αναμένονται στις αρχές του 2023.

Σημείωσε, επίσης, ότι «αυτοί οι διαγωνισμοί είναι δύσκολοι και δαιδαλώδεις, τουλάχιστον όμως αυτή τη φορά έχουμε χρηματοδότηση. Πολύ βασικό. Δηλαδή έχουμε τα απαραίτητα χρήματα για τα πάρουμε τα λεωφορεία. Διότι παλιότερα, ξέρετε τι έκαναν; Πολλές φορές ανακοίνωναν ότι θα πάρουν κάτι, χωρίς να έχουν τα χρήματα. Και μετά απλά πέταγαν το μπαλάκι των ευθυνών δεξιά κι αριστερά».

Όσον αφορά στο κυκλοφοριακό, ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι στην Ελλάδα το λάθος που έχει γίνει είναι ότι οι φορείς που εμπλέκονται δεν είναι ένας και δύο, αλλά πάρα πολλοί. «Τον πολίτη όμως δεν τον ενδιαφέρει ποιος έχει την αρμοδιότητα για ένα φανάρι, δεν τον ενδιαφέρει ποιο υπουργείο είναι αρμόδιο. Λέει: «Εσείς είστε υπεύθυνοι, καθίστε και βρείτε λύσεις», σημείωσε και τόνισε ότι για πρώτη φορά γίνεται ένα σημαντικό, βασικό βήμα: Ο Μητροπολιτικός Φορέας, που σημαίνει ότι «όσοι έχουμε την ευθύνη, θα κάτσουμε σε ένα τραπέζι και θα αποφασίσουμε». 

PreviousNext