Τροχοί & TIR

Τέλος στις κλοπές των swap bodies

Το σύστημα τηλεματικής «cargofleet3» της εταιρείας «idem telematics GmbH» αναβαθμίστηκε ώστε να προσφέρει στους χρήστες ένα καινοτόμο σύστημα διαχείρισης των εναλλασσόμενων νταλικών συνδυασμένων μετ
Κυριακή 01/04/2018 - 11:34
Κοινοποίηση στα Social Media

Το σύστημα τηλεματικής «cargofleet3» της εταιρείας «idem telematics GmbH» αναβαθμίστηκε ώστε να προσφέρει στους χρήστες ένα καινοτόμο σύστημα διαχείρισης των εναλλασσόμενων νταλικών συνδυασμένων μεταφορών, αλλά και μία νέα αόρατη ψηφιακή σφραγίδα ασφάλειας.

Το νέο σύστημα διαχείρισης για τις εναλλασσόμενες καρότσες δημιουργήθηκε από μηχανικούς της εταιρείας BPW, που είναι θυγατρική της idem telematics, αλλά και από ειδικούς στις μεταφορές που εργάζονται στη μεταφορική εταιρεία Emons της Κολονίας. Σημαντικό είναι πως δεν απαιτείται αναβάθμιση του hardware προκειμένου να έχει στη διάθεσή του ο χρήστης τη νέα λειτουργία. Το κουτί τηλεματικής «TC Solar» συνεχίζει να λαμβάνει τα δεδομένα, τα οποία προβάλλονται τόσο στην online πύλη cargofleet3 όσο και σε φορητές έξυπνες συσκευές (tablets και smartphones)

Η ψηφιοποίηση απλοποιεί τη διαχείριση και τον εντοπισμό των σταθμευμένων εναλλασσόμενων καροτσών. Το σύστημα, όμως, δεν σταματάει εδώ, καθώς μοιράζει αυτόματα τα swap bodies στα ντεπό που ανήκουν. Μια πιθανή έλλειψη μονάδας του στόλου εντοπίζεται άμεσα από το σύστημα cargofleet3. Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά επιτρέπουν την καλύτερη καταγραφή και ανάλυση των δεδομένων, αλλά και τη βέλτιστη απόδοση του ντεπό. Για πρώτη φορά, τα δεδομένα είναι προσβάσιμα και από εξωτερικούς επισκευαστές. Επιπλέον, οι ζημιές καταγράφονται μέσω εφαρμογής και κάθε στάδιο της επισκευής ανεβαίνει στη ψηφιακή πύλη.

Αόρατη σφραγίδα

Εξάλλου, η εταιρεία idem telematics παρουσιάζει την αόρατη ψηφιακή σφραγίδα ασφάλειας, η οποία προστατεύει τις εναλλασσόμενες αυτές καρότσες από την κλοπή του φορτίου τους. Το παραπάνω έχει εξελιχθεί σε μία σύγχρονη μάστιγα των μεταφορών, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις κάθε χρόνο κλέβεται το φορτίο από 26.000 φορτηγά, κάτι που σημαίνει πως κάθε 20 λεπτά πραγματοποιείται μία ληστεία. Τα απολεσθέντα αγαθά αξίζουν 1,3 δις ευρώ και επιπλέον υπάρχουν ζημίες ύψους 900 εκ. ευρώ, λόγω ποινών καθυστέρησης και επισκευών που αναγκάζονται να πληρώσουν οι μεταφορείς.

Οι παραδοσιακές σφραγίδες ασφάλειας είναι χρονοβόρες στην τοποθέτησή τους, κάτι που κοστίζει χρόνο και άρα χρήμα, ενώ το ότι είναι ορατές από το εξωτερικό, καθιστά το τρέιλερ στόχο, καθώς υποδηλώνουν πως μεταφέρει προϊόντα υψηλής αξίας. Αντιθέτως, η νέα ψηφιακή σφραγίδα είναι τελείως αόρατη και μπορεί να ασφαλίσει το όχημα και το φορτίο του με βάση ειδικές παραμέτρους. Κάθε επαφή με την πόρτα της καρότσας ανιχνεύεται άμεσα και ενεργοποιεί ένα μήνυμα που αποστέλλεται στον οδηγό, το μεταφορέα και όποιον άλλον ενδιαφερόμενο έχει από πριν οριστεί. Επιπλέον, δημιουργείται ένα αρχείο το οποίο θα χρησιμοποιηθεί στη νομική επίλυση του ζητήματος.

Τόσο η ψηφιακή σφραγίδα όσο και το σύστημα διαχείρισης των εναλλασσόμενων καροτσών είναι άμεσα διαθέσιμα μέσω του cargofleet3, του οποίου οι λειτουργίες μπορούν επίσης να ενεργοποιηθούν για τους υπάρχοντες χρήστες και να διαμορφωθούν σύμφωνα με τις εσωτερικές διαδικασίες των επιχειρήσεών τους.

PreviousNext