Τροχοί & TIR

Το κρεβάτι της Ford που σε επαναφέρει στη «λωρίδα» σου (+video)

Το «έξυπνο» κρεβάτι της Ford, το «Lane-Keeping Bed», επαναφέρει τους ανήσυχους συντρόφους στη θέση τους, χρησιμοποιώντας τεχνολογία αυτοκινήτου και ένα μηχανισμό με ιμάντα. Σύμφωνα με έρευνες, ένας
Δευτέρα 25/02/2019 - 09:47
Κοινοποίηση στα Social Media
Video URL

Το «έξυπνο» κρεβάτι της Ford, το «Lane-Keeping Bed», επαναφέρει τους ανήσυχους συντρόφους στη θέση τους, χρησιμοποιώντας τεχνολογία αυτοκινήτου και ένα μηχανισμό με ιμάντα.

Σύμφωνα με έρευνες, ένας στους τέσσερις ανθρώπους που συζούν με κάποιον θα προτιμούσε να κοιμάται μόνος του, καθώς όποιος μοιράζεται το ίδιο κρεβάτι με κάποιον που έχει «επεκτατικές» διαθέσεις, μπορεί να χάσει πολύτιμες ώρες ύπνου στην προσπάθεια ανάκτησης του ζωτικού του χώρου πάνω στο στρώμα.

Όσο παράδοξο και αν ακούγεται, η Ford προσπαθεί να βρει μια λύση στο πρόβλημα με το σύστημα «Lane-Keeping Bed», το οποίο χρησιμοποιεί τεχνολογία που χρησιμοποιείται στα αυτοκίνητα για να επαναφέρει στη… λωρίδα τους ακόμα και τους πιο «εγωιστές» συντρόφους στο κρεβάτι.

Η τεχνολογία - δάνειο από την αυτοκινητοβιομηχανία είναι το σύστημα «Lane-Keeping Aid», που διαθέτουν τα περισσότερα αυτοκίνητα της Ford και το οποίο ανιχνεύει τις διαγραμμίσεις του οδοστρώματος και βοηθά ενεργά τον οδηγό επαναφέροντας το αυτοκίνητο στα όρια της λωρίδας του, με μία μικρή διόρθωση στο τιμόνι προς τη σωστή κατεύθυνση. Το σύστημα LKA συμπληρώνει άλλα συστήματα που χρησιμοποιούν κάμερες, τα οποία επίσης υποστηρίζουν τον οδηγό όταν το αυτοκίνητο παρεκκλίνει της λωρίδας του.

Το εν λόγω σύστημα ενέπνευσε και τη δημιουργία του «Lane-Keeping Bed» το οποίο χρησιμοποιεί αισθητήρες πίεσης για να αντιλαμβάνεται πότε κάποιος «ξεφεύγει» από τη δική του πλευρά του κρεβατιού, ώστε να τον επαναφέρει με ομαλό τρόπο στην αρχική του θέση σε συνεργασία με έναν ενσωματωμένο ιμάντα μεταφοράς. «Όταν ένα ζευγάρι μοιράζεται το ίδιο κρεβάτι, ο καθένας έχει στη διάθεσή του λιγότερο χώρο από εκείνον που αντιστοιχεί σε ένα παιδί σε μονό κρεβάτι», λέει σχετικά ο Δρ. Neil Stanley, ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας σε θέματα ύπνου και συγγραφέας του βιβλίου «How to Sleep Well».

Για την ώρα, το «έξυπνο» κρεβάτι της Ford βρίσκεται σε στάδιο πρωτοτύπου και αποτελεί τμήμα μιας σειράς εφευρέσεων της εταιρείας που εφαρμόζουν τεχνογνωσία που χρησιμοποιείται στα αυτοκίνητα για την επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας. «Στα αυτοκίνητά μας το σύστημα Lane-Keeping Aid καθιστά πιο εύκολη και άνετη την οδήγηση. Σκεφτήκαμε λοιπόν, πως δείχνοντας με ποιο τρόπο μία παρόμοια φιλοσοφία θα μπορούσε να εφαρμοστεί στο κρεβάτι, μας δίνει τη δυνατότητα να τραβήξουμε την προσοχή των οδηγών σε μία τεχνολογία ενδεχομένως άγνωστη μέχρι τώρα», είπε σχετικά ο Anthony Ireson, Διευθυντής Marketing και Επικοινωνίας της Ford Ευρώπης.

PreviousNext