Τροχοί & TIR

Lady Luck: Queen of the road

Η ιδέα της φωτογράφισης ακούγεται απλή, αλλά δεν είναι. Κατευθυνόμενοι από Θήβα προς Ασπρόπυργο, θα φωτογραφίσουμε όποιο φορτηγό μας κάνει το κλικ. Όπως είπαμε ακούγεται εύκολο, αλλά δεν είναι. Κατα
Σάββατο 29/10/2022 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η ιδέα της φωτογράφισης ακούγεται απλή, αλλά δεν είναι. Κατευθυνόμενοι από Θήβα προς Ασπρόπυργο, θα φωτογραφίσουμε όποιο φορτηγό μας κάνει το κλικ. Όπως είπαμε ακούγεται εύκολο, αλλά δεν είναι. Καταρχάς πρέπει να είναι στην πένα, να είναι καθαρό και το βασικότερο να είναι πρόθυμος για φωτογράφιση ο οδηγός του.

Στην περίπτωσή μας όμως έχουμε μπόλικη τύχη. Μπροστά μας μόλις είδαμε ένα από τα οχήματα της εταιρείας Βαμβακάρης Trans με τους ανθρώπους της οποίας έχουμε γνωριστεί στο παρελθόν και ξέρουμε από πρώτο χέρι το πόσο μερακλήδες είναι. Το ίδιο συμβαίνει και με τους οδηγούς, οι οποίοι με τη σειρά τους διατηρούν το στόλο σε άριστη κατάσταση.

Έτσι λοιπόν στις ανηφόρες από την Οινόη μέχρι τον Άγιο Σωτήρα Κάζας μας συντροφεύει ο ήχος της ελευθέρας εξάτμισης από τον V8 κινητήρα του Scania που προπορεύεται. Τι ωραίος και γλυκός ήχος μέσα στα βουνά. Πραγματική μουσική πανδαισία! Βέβαια και οι αλλαγές στο κιβώτιο ταχυτήτων γίνονται με την απόλυτη μαεστρία από τον οδηγό του.

Ο ήχος μας συνεπήρε τόσο πολύ που παραλίγο να μη σταματήσουμε τον οδηγό του Scania για φωτογράφιση. Μόλις του το ζητήσαμε, στάθμευσε το όχημά του στο πάρκινγκ και μας υποδέχτηκε με χαρά. Αλήθεια, το πόσο πολύ χαιρόμαστε όταν βλέπουμε τόσους ζεστούς και φιλόξενους ανθρώπους, δεν περιγράφεται.

- Παύλο, δώσε μου ένα λεπτό να τακτοποιήσω την καμπίνα και είναι στη διάθεσή σου για φωτογραφίες, μας λέει ο οδηγός του Αλέξανδρος Ορφανίδης.

Η καλλονή των δρόμων

Μέχρι να τακτοποίησει ο Αλέξανδρος την καμπίνα μας δίνεται η ευκαιρία να φωτογραφίσουμε την εξωτερική πλευρά της καμπίνας και ειλικρινά να κολλήσουμε μαζί της ή πιο σωστά να την ερωτευτούμε! Πώς να μην την ερωτευτείς άλλωστε όταν δύο πανέμορφες κοπέλες σε υποδέχονται. Δύο μοντέλα σαγηνεύουν τους πάντες και τα πάντα στο πέρασμά τους. Δύο καλλονές με τα πιο ωραία χαρακτηριστικά που έχουμε δει, σε μαγνητίζουν. Εκτός από γοητεία είναι και καλές στα χαρτιά, για αυτό και μόλις τράβηξαν τέσσερις άσσους!

Ο Αλέξανδρος μας ενημερώνει ότι μόλις τελείωσε με το εσωτερικό και περνάμε να το καμαρώσουμε. Πολύ εντυπωσιακές οι ταπετσαρίες του πράγματι, ωστόσο, το δικό μας μυαλό παρέμεινε κολλημένο στα δύο μοντέλα με τους άσσους.

Πριν αποχαιρετήσουμε τον Αλέξανδρο θα του ζητήσουμε μια μικρή χάρη. Στην επόμενη ανηφόρα να κάνει μια αλλαγή από την τρίτη αργή στην πρώτη γρήγορη έτσι ώστε ο ήχος της εξάτμισης να ακουστεί σε όλα τα βουνά. Δε μας χαλάει χατίρι και ο ήχος της ελευθέρας ηχεί ακόμη στα αυτιά μας…

PreviousNext