Τροχοί & TIR

MAN CitE: Ηλεκτρικό φορτηγό διανομών 15 τόνων

Απολαύστε «ζωντανό» το ηλεκτροκίνητο MAN CitE, το πρωτότυπο φορτηγό που έκανε ντεμπούτο στην περσινή έκθεση ΙΑΑ του Ανόβερο και το οποίο βρίσκεται κοντά στην τελική έκδοση παραγωγής του. Το εν λόγω
Παρασκευή 22/03/2019 - 16:54
Κοινοποίηση στα Social Media

Απολαύστε «ζωντανό» το ηλεκτροκίνητο MAN CitE, το πρωτότυπο φορτηγό που έκανε ντεμπούτο στην περσινή έκθεση ΙΑΑ του Ανόβερο και το οποίο βρίσκεται κοντά στην τελική έκδοση παραγωγής του.

Το εν λόγω φορτηγό έχει μικτό βάρος 15 τόνων και ωφέλιμο φορτίο 6 τόνων. Εξοπλίζεται με ηλεκτρικό κινητήρα με συνεχή αποδιδόμενη ισχύ 220 kW (295 hp), του οποίου η μέγιστη τιμή της ισχύος ανέρχεται στα 290 kW (389 hp). Ο ηλεκτροκινητήρας παίρνει ενέργεια από μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 110 kWh, που είναι τοποθετημένες κάτω από το πλαίσιο του οχήματος και του προδίδουν μέγιστη αυτονομία της τάξης των 100 χλμ.

Υπενθυμίζεται πως το ΜΑΝ CitE δημιουργήθηκε μέσα σε μόλις 18 μήνες και πως έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις αστικές μεταφορές. Ο εργονομικός και ξεχωριστός σχεδιασμός του είναι δυο από τα βασικά γνωρίσματά του, με τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες να εξασφαλίζουν καλή ορατότητα στον οδηγό, ο οποίος έχει σημαντική βοήθεια και από τις κάμερες.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόσφατα, το MAN CitE επικράτησε στην κατηγορία «Professional Concept Mobility» κερδίζοντας το βραβείο iF Gold Award, στο φετινό διαγωνισμό σχεδίασης «iF Design Awards», στον οποίο η ΜΑΝ διακρίνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά.

PreviousNext