Τροχοί & TIR

Νέα εποχή για τα φορτηγά MAN

Μια νέα εποχή ξεκινά για τα φορτηγά MAN με βασικά σημεία τη μετάβαση σε οχήματα μηδενικών ρύπων με παράλληλη βελτίωση των φορτηγών ντίζελ. Με μια νέα έκδοση του πετρελαιοκινητήρα D26 και εντυπωσιακέ
Τετάρτη 31/08/2022 - 15:38
Κοινοποίηση στα Social Media

Μια νέα εποχή ξεκινά για τα φορτηγά MAN με βασικά σημεία τη μετάβαση σε οχήματα μηδενικών ρύπων με παράλληλη βελτίωση των φορτηγών ντίζελ.

Με μια νέα έκδοση του πετρελαιοκινητήρα D26 και εντυπωσιακές αεροδυναμικές διατάξεις, ο κατασκευαστής υπόσχεται 4% εξοικονόμηση καυσίμου για διαδρομές μεγάλων αποστάσεων με ταυτόχρονη αύξηση της ιπποδύναμης και της ροπής.

Την ίδια στιγμή, χάρη στα έξυπνα πακέτα βελτιώσεων του Lion S, τα φορτηγά TGX και TGS δίνουν στο εσωτερικό της καμπίνας μια μοναδική αίσθηση άνεσης και λειτουργικότητας για τον οδηγό, ο οποίος θα έχει στη διάθεσή του τα νεότερα συστήματα παροχής συνεχούς πληροφόρησης για τη λειτουργία του φορτηγού και της ασφαλούς κίνησής του στον δρόμο.

Τα ηλεκτρικά φορτηγά

Όπως και άλλοι κατασκευαστές, η MAN προχωρεί γρηγορότερα στην παραγωγή φορτηγών μηδενικών ρύπων.

Όπως έγινε γνωστό από τις αρχές του 2024 θα ξεκινήσουν οι παραδόσεις ηλεκτρικών φορτηγών σε πελάτες, αφού μέχρι τότε θα έχει ολοκληρωθεί ο απαιτούμενος κύκλος δοκιμών.

Στην προσεχή έκθεση IAA στο Ανόβερο η MAN θα παρουσιάσει ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό ηλεκτρικό φορτηγό μεγάλων αποστάσεων -φυσικά με τιμή δύσκολα προσεγγίσιμη- όμως τα στελέχη της εταιρείας θεωρούν ότι με τη δική τους κατασκευή (συναρμολόγηση αρχικά) των συστοιχιών των μπαταριών, το κόστος σταδιακά θα μειώνεται.

PreviousNext