Τροχοί & TIR

Νέο κέντρο πωλήσεων και σέρβις Mercedes-Benz στη Στουτγκάρδη

Έμφαση στα εναλλακτικά καύσιμα
Τετάρτη 06/03/2024 - 16:05
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: Daimler Truck
Φωτό: Daimler Truck

Σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο μετά τη θεμελίωση, η Daimler Truck εγκαινίασε επίσημα το Κέντρο Επαγγελματικών Οχημάτων Mercedes-Benz Στουτγκάρδης, παρουσία του δημάρχου της πόλης, και στελεχών από το διοικητικό συμβούλιο του κατασκευαστή. 

Από την αρχή, ο χώρος είχε σχεδιαστεί με πρόνοια και υποδομές που να επιτρέπουν τη συντήρηση και εργασίες επισκευής φορτηγών και λεωφορείων που κινούνται με τεχνολογία μπαταριών και κυψελών καυσίμου. Με έκταση περίπου 22.000 τετραγωνικών μέτρων, η νέα τοποθεσία προσφέρει τώρα πωλήσεις και σέρβις για φορτηγά Mercedes-Benz και FUSO, καθώς και υπηρεσίες για λεωφορεία Mercedes-Benz και Setra. Οι εγκαταστάσεις θα λειτουργούν επίσης ως βάση για την ενοικίαση οχημάτων της CharterWay. 

Ο χώρος του νέου κτιρίου έχει προετοιμαστεί για το μέλλον των οδικών μεταφορών ήδη από το στάδιο του σχεδιασμού: Για παράδειγμα, έχουν δημιουργηθεί σταθμοί εργασίας υψηλής τάσης για εργασίες σε αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα όπως τα φορτηγά Mercedes-Benz eActros και eEconic, το FUSO eCanter και το αστικό λεωφορείο Mercedes-Benz eCitaro. Επιπλέον, έχει κατασκευαστεί ένας υπερσύγχρονος σταθμός εργασίας για να φτάνουν οι μηχανικοί στις οροφές των οχημάτων – στον ουρανό της καμπίνας του φορτηγού ή στην οροφή του λεωφορείου αντίστοιχα, όπου βρίσκονται π.χ., οι μπαταρίες στα eCitaro.

Φωτό: Daimler Truck
Φωτό: Daimler Truck

Δυνατότητα επισκευών κάθε είδους γραμμής κίνησης

Στις εγκαταστάσεις, οι εργασίες συντήρησης και επισκευής οχημάτων με fuelcell λήφθηκαν επίσης υπόψη από την αρχή: Το συνεργείο είναι πλήρως εξοπλισμένο με αισθητήρες αερίων και ένα ειδικό σύστημα καυσαερίων που πληροί ήδη τις (απαιτούμενες από τη νομοθεσία) προδιαγραφές για κάθε συνεργείο που δουλεύει σε οχήματα με υδρογόνο. Οι απαιτήσεις για την απόρριψη υδρογόνου σε συγκεκριμένο σημείο μπροστά από το συνεργείο και ο ανεφοδιασμός σε καύσιμο που απαιτείται μετά από μια επίσκεψη θα εγκατασταθούν έως τα μέσα του 2025. Αυτό θα καταστήσει το κέντρο επαγγελματικών οχημάτων της Στουτγάρδης μία από τις πρώτες μονάδες εμπορικών οχημάτων της Mercedes-Benz στη Γερμανία που θα πληρούν όλες τις απαιτήσεις για την επισκευή και τη συντήρηση οχημάτων που κινούνται με υδρογόνο.

Το νέο Κέντρο Εμπορικών Οχημάτων σχεδιάστηκε σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα πρότυπα. Προσφέρει χώρους αναμονής για τους πελάτες, και οι διαδρομές για τους 60 περίπου υπαλλήλους έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν συντομότερες. Όπου ήταν δυνατόν, οι διαδικασίες εργασίας έχουν ψηφιοποιηθεί. Το συνεργείο είναι εξοπλισμένο με δύο πάγκους δοκιμής για τον έλεγχο των φρένων, ένα τμήμα φανοποιείου και τέσσερις γερανούς, π.χ. για την ανύψωση κινητήρων και κιβώτια ταχυτήτων. Χάρη σε αυτό που αναφέρεται ως σύστημα ανύψωσης φορτηγών, ένα πλήρες φορτηγό με ημιρυμουλκούμενο μπορεί να ανυψωθεί προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες στους τροχούς και τα φρένα, για παράδειγμα με έναν εργονομικά βέλτιστο τρόπο. Με δύο κινητά συνεργεία σε vans τέλος, οι νέες υποδομές συμμετέχουν στην αντιμετώπιση βλαβών και ακινητοποίησης φορτηγών και λεωφορείων στην ευρύτερη περιοχή.

PreviousNext