Τροχοί & TIR

Προειδοποιούν την Αυστρία για ανάληψη νομικών μέτρων εναντίον της

Η Διεθνής Ένωση Οδικών Μεταφορών IRU και μεγάλες ευρωπαϊκές οργανώσεις διεθνομεταφορέων ζητούν επιτακτικά από την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, να ξεκινήσουν άμεσα διαπραγμ
Σάββατο 14/10/2023 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Διεθνής Ένωση Οδικών Μεταφορών IRU και μεγάλες ευρωπαϊκές οργανώσεις διεθνομεταφορέων ζητούν επιτακτικά από την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, να ξεκινήσουν άμεσα διαπραγματεύσεις μεταξύ Γερμανίας, Ιταλίας και Αυστρίας για το πέρασμα του Brenner, προειδοποιώντας ότι αν δεν βρεθεί λύση, θα αναλάβουν νομικές δράσεις.

Το πρόβλημα που ταλαιπωρεί μήνες τώρα χιλιάδες αυτοκινητιστές έχει να κάνει με τις επαναλαμβανόμενες από την Αυστρία απαγορεύσεις στη διέλευση των φορτηγών. Μόνο στις 3 του Οκτώβρη με την απαγόρευση διέλευσης των φορτηγών σχηματίσθηκε ουρά 100 χιλιομέτρων στο Μπρένερο από την πλευρά της Ιταλίας.

Επιπλέον, τα διόδια που έχει επιβάλλει η Αυστρία είναι εξαιρετικά υψηλά και γίνονται σχεδόν απαγορευτικά για φορτηγά κατηγοριών euro 5 έως euro 2.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εξετάσει από νομικής πλευράς, αν τα μέτρα αυτά της Αυστρίας παρεμποδίζουν έμμεσα την ελεύθερη κυκλοφορία των αγαθών στο ευρωπαϊκό έδαφος.

PreviousNext