Τροχοί & TIR

Προετοιμάζεται ο διαγωνισμός για την προμήθεια των λεωφορείων

Επί ποδός βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την σωστή προετοιμασία της προκήρυξης του διαγωνισμού προμήθειας των λεωφορείων προς αντικατάσταση του πεπαλαιωμέ
Δευτέρα 04/11/2019 - 11:07
Κοινοποίηση στα Social Media

Επί ποδός βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την σωστή προετοιμασία της προκήρυξης του διαγωνισμού προμήθειας των λεωφορείων προς αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου στόλου των αστικών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Την περασμένη Παρασκευή ο κ. Καραμανλής επανέλαβε ότι ο ακυρωθείς διαγωνισμός θα επαναπροκηρυχθεί άμεσα και στο επόμενο διάστημα θα γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός των λεωφορείων – πιθανότατα θα είναι 1.000 μονάδες – καθώς και οι κατηγορίες ως προς το καύσιμο, προκειμένου ο στόλος να είναι ο πιο «καθαρός» της Ευρώπης.

Αρκεί να σημειώσουμε ότι σήμερα κυκλοφορούν ακόμη λεωφορεία Euro 1 και Euro 2 που αποκτήθηκαν την περίοδο 1993 – 2000 και τα οποία εκπέμπουν εκατό τουλάχιστον φορές περισσότερους ρύπους από τα σημερινά Euro 6d τα οποία και αυτά επιλέγονται μόνο με ειδικά κριτήρια, καθώς πλέον οι ευρωπαϊκές πόλεις στρέφονται μαζικά στην ηλεκτροκίνηση των αστικών τους συγκοινωνιών.

PreviousNext