Τροχοί & TIR

Σε καλή τιμή το ηλεκτρικό βαν BYD με αυτονομία 275 χιλιομέτρων (+video)

Με λιανική τιμή € 34.820 πλέον ΦΠΑ και επιλέξιμο για επιδότηση € 8.000 από το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» διατίθεται στην ελληνική αγορά το αμιγώς ηλεκτρικό panel van BYD ETP3 2,4 τόνων, ωφέλιμου φορτίου
Πέμπτη 03/11/2022 - 13:59
Κοινοποίηση στα Social Media

Με λιανική τιμή € 34.820 πλέον ΦΠΑ και επιλέξιμο για επιδότηση € 8.000 από το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» διατίθεται στην ελληνική αγορά το αμιγώς ηλεκτρικό panel van BYD ETP3 2,4 τόνων, ωφέλιμου φορτίου 780 κιλών. Την ίδια στιγμή, για περιορισμένο αριθμό οχημάτων και κατά την περίοδο του λανσαρίσματος, το όχημα εξοπλίζεται – χωρίς χρέωση – και με τα εξής:

 • Ζάντες αλουμινίου 16”

 • Κάμερα οπισθοπορείας στην κεντρική οθόνη

 • Θερμαινόμενους – επιπλέον της ηλεκτρικής ρύθμισης – εξωτερικούς καθρέπτες

 • Δερμάτινα καθίσματα

Η προτεινόμενη λιανική τιμή του BYD ETP3 είναι € 34.820 (πλέον ΦΠΑ), ενώ ο χρόνος παράδοσης από την παραγγελία ιδιαίτερα σύντομος, περίπου 3 μήνες. Το ETP3 μπορεί να γίνει ακόμα πιο προσιτό, καθώς μέσω του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» η απόκτησή του επιδοτείται από το κράτος με το ποσό των € 8.000. Φυσικά, υπάρχει και η δυνατότητα χρήσης του ETP3 μέσω κάποιου προγράμματος Leasing, με το όφελος της κρατικής επιδότησης να παραμένει σε ισχύ.

Τεχνολογικά προηγμένο

Το ηλεκτρικό βαν BYD ETP3 διαθέτει μοτέρ με μέγιστη ισχύ 100 kW (136 PS), μπαταρία 44,9 kWh τεχνολογίας BLADE και παρέχει αυτονομία 275 χιλιόμετρα (αστικό περιβάλλον), 233 χιλιόμετρα (συνδυαστικά).

Η φόρτιση μπαταρίας από το 20% στο 100% σε μόλις 30΄ (DC) ή 5,5 ώρες (AC), ενώ εξαιρετική είναι η διαχείριση ενέργειας (κατανάλωση περίπου 16 kWh/100 χλμ.), με ανάκτηση ενέργειας κατά την πέδηση, οδήγηση και “one pedal”.

To ETP3 έχει μικτό βάρος 2.420 κιλά και ωφέλιμο φορτίο 780 κιλά. Η απόλυτα ρεαλιστική αυτονομία των 275 χιλιομέτρων εντός πόλης (233 χλμ. συνδυαστικά) το καθιστά ιδανικό όχημα για εταιρείες ταχυμεταφορών, επιχειρήσεις διανομών πάσης φύσεως (φαρμακαποθήκες, super markets, κάβες κ.λπ.) αλλά και κάθε επαγγελματία που θέλει να κινηθεί με «πράσινο» περιβαλλοντικό αποτύπωμα, χωρίς περιορισμούς στην κυκλοφορία και, το κυριότερο, με σημαντικό οικονομικό όφελος στο κόστος κίνησης, που ανάλογα με την ετήσια διανυθείσα απόσταση μπορεί να φτάσει σε ύψος αρκετών χιλιάδων ευρώ.

Το ETP3 είναι προϊόν εξέλιξης του Truck Research Institute της BYD. Πρόκειται για το τμήμα της εταιρείας που ασχολείται με το R&D και τον σχεδιασμό́ ολόκληρου του οχήματος και του πλαισίου για αμιγώς ηλεκτρικά́ επαγγελματικά́ οχήματα, αλλά́ και ειδικά́ οχήματα που χρησιμοποιούνται στον κατασκευαστικό́ κλάδο, στα Logistics, στα λιμάνια και στις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.

Οι διαστάσεις του ETP3 είναι 4,46 μ. μήκος, 1,72 μ. πλάτος και 1,875 μ. ύψος, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2,725 μέτρα. Ο χώρος φόρτωσης έχει διαστάσεις 1,95 μ. βάθος, 1,4 μ. πλάτος και 1,3 μ. ύψος, ενώ η απόσταση ανάμεσα στους θόλους είναι 1,23 μ.. Με συνολικό όγκο φόρτωσης 3,5 κ.μ., το ETP3 μπορεί να καλύψει μεγάλο εύρος αναγκών και του πιο απαιτητικού επαγγελματία.

Η οδήγηση του ETP3 είναι ιδιαίτερα εύκολη και άνετη ανεξάρτητα φορτίου, με μία καλορυθμισμένη ανάρτηση (Γόνατα Μακ Φέρσον μπροστά, φύλλα σούστας πίσω). Όταν το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας είναι κάτω από 90% και ο οδηγός σηκώσει το πόδι του από το πεντάλ του γκαζιού, το όχημα φρενάρει μέσω του ηλεκτροκινητήρα, ενώ παράλληλα φορτίζεται η μπαταρία του (ανάκτηση ενέργειας κατά την πέδηση, regenerative braking). Επιπλέον, το ETP3 οδηγείται με λειτουργία “one pedal”, με τον οδηγό να καταφεύγει σπάνια στο πεντάλ των φρένων και μόνο για πλήρη ακινητοποίηση του οχήματος. Αυτό προσφέρει επιπλέον άνεση ενώ την ίδια στιγμή συμβάλλει στη μικρότερη φθορά στα τακάκια των φρένων, με αποτέλεσμα μικρότερο κόστος συντήρησης.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και στην παραμικρή λεπτομέρεια της κατασκευής του οχήματος: Από πλήθος λύσεων για να κάνουν πιο άνετη και εύκολη τη ζωή του οδηγού έως την παρουσία συστημάτων ασφαλείας και δύο αερόσακων. Ιδιαίτερης μνείας αξίζουν το πολυλειτουργικό τιμόνι, η TFT ψηφιακή οθόνη λειτουργιών στον πίνακα οργάνων και η οθόνη αφής LED στην κεντρική κονσόλα, το ηλεκτρικό χειρόφρενο (EPB), το σύστημα προβολέων με αυτόματη εναλλαγή ανάμεσα σε φώτα πορείας και μεσαία σκάλα, ο κλιματισμός της καμπίνας επιβατών, το ψηφιακό ραδιόφωνο με 4 ηχεία κλπ.. Συρόμενες πόρτες αριστερά και δεξιά ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό, όπως και ανοιγόμενη προς τα πάνω πίσω πόρτα και ανθεκτικό στη φθορά πάτωμα από κράμα αλουμινίου στον χώρο φόρτωσης, με άγκιστρα πρόσδεσης φορτίου. Επιπλέον αξιοσημείωτα στοιχεία εξοπλισμού του BYD ETP3 είναι τα εξής:

 • Ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης

 • Δισκόφρενα μπρος και πίσω

 • ABS, ESP

 • Ρυθμιζόμενο τιμόνι (πάνω-κάτω)

 • Αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω

 • Δυνατός εσωτερικός φωτισμός, τόσο στη καμπίνα όσο και στον χώρο φόρτωσης

 • Σύστημα πλύσης καθαριστήρων στο εμπρός παρμπρίζ

 • Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι εξωτερικοί καθρέπτες

 • Ηχοσήμανση οπισθοπορείας

 • Κουμπί έναρξης/παύσης λειτουργίας

 • Αυτόματο κλείδωμα θυρών κατά την κίνηση με αισθητήρα ταχύτητας

 • Προβολείς ομίχλης

 • Εργονομικά καθίσματα

Εισαγωγέας των ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων και λεωφορείων της BYD στην Ελλάδα είναι η εταιρεία ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ. Το δίκτυο της μάρκας θα αναπτυχθεί πανελλαδικά τους προσεχείς μήνες, ενώ σήμερα αποτελείται από:

ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ, Ιερά Οδός 96-104, Αθήνα, τηλ.: 2103499200 (Κεντρικά Γραφεία, Έκθεση)

PNT CARS - PANTOPIKOS, 16ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας και Θηβαΐδος, Κηφισιά, τηλ.: 2108075773 (Έκθεση, Πωλήσεις, After Sales, Φανοποιείο, Βαφείο)

Α. ΠΑΝΤΟΠΙΚΟΣ ΕΠΕ, Ιερά Οδός 155, Αιγάλεω, τηλ.: 2103465838 (Έκθεση, Πωλήσεις, After Sales, Φανοποιείο, Βαφείο)

Video URL
PreviousNext