Τροχοί & TIR

Σύνδεση λιμένα Ελευσίνας σιδηροδρομικά με Θριάσιο

Στους αναπτυξιακούς σχεδιασμούς του ΟΣΕ για την αξιοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας εντάσσεται ο Λιμένας Ελευσίνας, που θα συνδεθεί μέσω του σιδηροδρόμου με το Θριάσιο Πεδίο όπου θα κατα
Τετάρτη 14/07/2021 - 10:25
Κοινοποίηση στα Social Media

Στους αναπτυξιακούς σχεδιασμούς του ΟΣΕ για την αξιοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας εντάσσεται ο Λιμένας Ελευσίνας, που θα συνδεθεί μέσω του σιδηροδρόμου με το Θριάσιο Πεδίο όπου θα κατασκευαστεί το μεγαλύτερο εμπορευματικό κέντρο μεταφορών και logistics της Ελλάδας.

Ειδικότερα, ο ΟΣΕ μελετά τη σύνδεση του Λιμένα Ελευσίνας με το τρένο μέσω του έργου του Δυτικού Προαστιακού και τη δημιουργία του εμβληματικού διαμετακομιστικού κέντρου του Θριασίου (Θριάσιο ΙΙ), με στόχο την ευρύτερη ανάπτυξη των συνδυασμένων εμπορευματικών μεταφορών.

Για το θέμα ο Διευθύνων Σύμβουλος Ο.Λ.Ε. ΑΕ, κ. Απόστολος Καμαρινάκης, δήλωσε σχετικά:

«Ο Λιμένας Ελευσίνας είναι το μεγαλύτερο δημόσιο εμπορικό λιμάνι για τη διακίνηση χύδην φορτίου στην Αττική και διαθέτει τις προδιαγραφές να ανταποκριθεί πλήρως στο ρόλο του ως βασικού πυλώνα για την ανάπτυξη του λιμενικού συστήματος και του πλέγματος των θαλάσσιων μεταφορών της χώρας. Η σύνδεσή του, ως φυσικό επίνειο, με το Θριάσιο Πεδίο μέσω του σιδηροδρόμου προσδίδει προστιθέμενη αξία στον επενδυτικό σχεδιασμό του Ο.Λ.Ε. ΑΕ. Θεωρείται έργο κομβικής σημασίας, που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της χώρας και των logistics, ενώ ταυτόχρονα θα δώσει οικονομική πνοή και μεγάλη δυναμική στην περιοχή της Δυτικής Αττικής».

PreviousNext