Τροχοί & TIR

Συνεργασία Ford-VW για μια υπερπαραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων

Την από κοινού ανάπτυξη ηλεκτρικών και αυτόνομων οχημάτων ανακοίνωσαν Ford και Volkswagen, διευρύνοντας έτσι τη συνεργασία τους για τη δημιουργία μιας παγκόσμιας συμμαχίας, ικανής να ανταποκριθεί στ
Δευτέρα 15/07/2019 - 10:33
Κοινοποίηση στα Social Media

Την από κοινού ανάπτυξη ηλεκτρικών και αυτόνομων οχημάτων ανακοίνωσαν Ford και Volkswagen, διευρύνοντας έτσι τη συνεργασία τους για τη δημιουργία μιας παγκόσμιας συμμαχίας, ικανής να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των επόμενων ετών με έμφαση στην υπερπαραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων για την κάλυψη της αναμενόμενης ζήτησης.

Οι δυο αυτοκινητοβιομηχανίες συνεργάζονται ήδη στον τομέα των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων με σκοπό την ανάπτυξη ενός προγράμματος παραγωγής με οικονομίες κλίμακας και τον επανασχεδιασμό των δικτύων διανομής των οχημάτων σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Στην ανακοίνωση για συνεργασία στην ανάπτυξη των ηλεκτρικών και αυτόνομων οχημάτων αναφέρεται ότι η VW θα επενδύσει 2,6 δισ. δολάρια στο εργοστάσιο των αυτόνομων της Ford, γνωστό ως μονάδα Argo AI, ενώ η Ford αναλαμβάνει την κατασκευή ενός πρωτότυπου ηλεκτρικού αυτοκίνητου με τη χρήση πολλών ηλεκτρονικών εξαρτημάτων της VW.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ford πρόκειται να κατασκευάσει περί τα 600.000 ηλεκτρικά οχήματα τα επόμενα έξι χρόνια με τα περισσότερα ηλεκτρικά εξαρτήματα να προέρχονται από τη VW.

PreviousNext