Τροχοί & TIR

Τα πρώτα Renault Master υδρογόνου

Η νέα επιχειρηματική μονάδα της Renault, ονόματι Hyvia, ξεκίνησε τις πωλήσεις των Master Van H2-Tech με ενεργειακές κυψέλες και καύσιμο το υδρογόνο. Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο van της μάρκας με
Σάββατο 07/10/2023 - 08:44
Κοινοποίηση στα Social Media

Η νέα επιχειρηματική μονάδα της Renault, ονόματι Hyvia, ξεκίνησε τις πωλήσεις των Master Van H2-Tech με ενεργειακές κυψέλες και καύσιμο το υδρογόνο. 

Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο van της μάρκας με εναλλακτικό καύσιμο, το οποίο θα καταλήξει σε μικρούς και μεσαίους πελάτες, και όχι απαραίτητα σε κάποιο στόλο μεγάλων επιχειρήσεων. Η Hyvia είχε αποκαλύψει το πρωτότυπο το 2021, και την έκδοση παραγωγής το 2022, στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού. Η έγκριση τύπου ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2023, και πλέον το Master υδρογόνου μπορεί να κυκλοφορεί στους ευρωπαϊκούς δρόμους. 

Τα ρεζερβουάρ του Renault γεμίζουν σε μόλις 5 λεπτά, και με 6,4 κιλά (4 δεξαμενές των 1,6 κιλών έκαστη) υδρογόνου το van έχει αυτονομία 400 χιλιόμετρα. Το Renault Master Van H2-Tech διαθέτει ωφέλιμο όγκο φόρτωσης 12,3 κυβικά μέτρα, και ύψος στην «κλούβα» 1.80 μέτρα. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 33 kWh.

PreviousNext