Τροχοί & TIR

Τεράστια παραγγελία για 1.500 Volvo FH Aero από την ιταλική Lannutti

Θα παραδοθούν μέσα στο 2024 και το 2025.
Παρασκευή 19/07/2024 - 12:26
Κοινοποίηση στα Social Media
.

Με σκοπό την ανανέωση του στόλου των φορτηγών της μεγάλων αποστάσεων, η ιταλική εταιρεία μεταφορών και logistics Lannutti Group προχώρησε σε μια παραγγελία 1.500 φορτηγών Volvo FH Aero, από τις μεγαλύτερες που έχει δεχτεί ποτέ η Volvo Trucks, τα οποία θα παραδοθούν στον όμιλο Lannutti μέσα στο 2024 και το 2025.

Η Lannutti Group, με έδρα την Ιταλία, διαχειρίζεται ένα στόλο με περισσότερα από 2.500 φορτηγά σε 24ωρη βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα, σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες. Ως μέρος του προγράμματος ανανέωσης του στόλου της, η Lannutti υπέγραψε παραγγελία για 1.500 φορτηγά Volvo FH Aero. Όλα είναι εξοπλισμένα με κάμερες (Camera Monitor System) της Volvo –το οποίο αντικαθιστά τους κανονικούς καθρέφτες, βελτιώνοντας την αεροδυναμική και την ασφάλεια.

Η πλειοψηφία των φορτηγών που παρήγγειλε η Lannutti θα τροφοδοτείται από HVO (Υδροεπεξεργασμένο Φυτικό Έλαιο - Hydrotreated Vegetable Oil), ένα καύσιμο που παράγεται από απόβλητα, μειώνοντας τις εκπομπές CO2 έως και 90%.

.

«Αυτή η συμφωνία με κάνει τόσο περήφανο καθώς δείχνει την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία που έχει η Lannutti με τη Volvo Trucks ως μακροχρόνιο συνεργάτη», λέει ο Roger Alm, Πρόεδρος της Volvo Trucks. Και συνεχίζει: «Αυτό είναι πραγματικά η απόδειξη ότι κάναμε το σωστό με το νέο Volvo FH Aero. Όχι μόνο υποστηρίζει τους πελάτες μας στη μείωση του κόστους καυσίμων και των εκπομπών CO2, αλλά είναι επίσης ένα από τα ασφαλέστερα μοντέλα φορτηγών για τους οδηγούς τους».

Το νέο Volvo FH Aero είναι διαθέσιμο σε 4 εκδόσεις – FH Aero, FH Aero Electric, FH Aero φυσικού αερίου και FH16 Aero.

Αναλυτικές παρουσιάσεις και δοκιμές του Volvo FH Aero έχουν δημοσιευτεί στα τεύχη 429 και 431 του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & ΤΙR.

PreviousNext