Τροχοί & TIR

Το Volta Zero έλαβε έγκριση

H Volta Trucks έλαβε την ευρωπαϊκή έγκριση Ολοκληρωμένου Οχήματος (ECWVTA) για όλα τα ηλεκτρικά φορτηγά Volta Zero που κατασκευάζει, έχοντας ολοκληρώσει τους απαιτούμενους κύκλους δοκιμών των πρωτότ
Τρίτη 20/06/2023 - 09:35
Κοινοποίηση στα Social Media

H Volta Trucks έλαβε την ευρωπαϊκή έγκριση Ολοκληρωμένου Οχήματος (ECWVTA) για όλα τα ηλεκτρικά φορτηγά Volta Zero που κατασκευάζει, έχοντας ολοκληρώσει τους απαιτούμενους κύκλους δοκιμών των πρωτότυπων οχημάτων της. 

Η παραγωγή των φορτηγών ξεκίνησε στο τέλος του Απρίλη του 2023 στη γραμμή της εργοστασιακής μονάδας
παραγωγής της εταιρείας στο Steyr της Αυστρίας.

«Το εργοστάσιο είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στην έντονη ζήτηση των πελατών για το ειδικά κατασκευασμένο, αμιγώς ηλεκτρικό 16τονο μεσαίο φορτηγό αστικών διανομών», ανέφερε ο Essa Al-Saleh, Διευθύνων Σύμβουλος της Volta Trucks.

Το Volta Zero έχει μικτό βάρος 16 τόνων. Σχεδιάστηκε ειδικά για διανομές και αναμένεται να έχει αυτονομία από 150 έως 200 χλμ. Λόγω του αστικού χαρακτήρα του, έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία των ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου, όπως είναι οι πεζοί και οι ποδηλάτες. Για αυτό τον λόγο, ο οδηγός κάθεται χαμηλά και στη μέση της καμπίνας, μπροστά από τον εμπρόσθιο άξονα, προκειμένου να έχει μία ανεμπόδιστη ορατότητα 220 μοιρών.

PreviousNext