Τροχοί & TIR

Ξεκίνησε η διάθεση καρτών ταχογράφου, αλλά οι Έλληνες οδηγοί έγιναν… Πολωνοί!

Ξεκίνησε μετά από καθυστέρηση αρκετών εβδομάδων η διάθεση των καρτών για τους «ευφυείς» ταχογράφους, που φέρουν τα σύγχρονα φορτηγά και λεωφορεία, αλλά με λάθος την εθνικότητα, αφού τυπώθηκε το PL (
Τετάρτη 25/09/2019 - 10:20
Κοινοποίηση στα Social Media

Ξεκίνησε μετά από καθυστέρηση αρκετών εβδομάδων η διάθεση των καρτών για τους «ευφυείς» ταχογράφους, που φέρουν τα σύγχρονα φορτηγά και λεωφορεία, αλλά με λάθος την εθνικότητα, αφού τυπώθηκε το PL (Πολωνία) αντί του GR (Ελλάδα).

Υπενθυμίζεται, πως λόγω αδυναμίας κατασκευής τους στην Ελλάδα, και προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα -η κίνηση του οχήματος χωρίς κάρτα στον ταχογράφο αποτελεί σοβαρότατη παράβαση- το υπ. Μεταφορών αποφάσισε την άμεση ανάθεση κατασκευής καρτών σε ειδικευμένη πολωνική εταιρεία. Πριν λίγες ημέρες έφτασαν στις υπηρεσίες του υπ. Μεταφορών και ξεκίνησε άμεσα η διανομή τους με προτεραιότητα στους οδηγούς διεθνών μεταφορών. Να υπενθυμίσουμε πως με εγκύκλιό του το υπουργείο έδωσε την εναλλακτική λύση της καταγραφής των ενδείξεων (αναχώρηση – ώρες οδήγησης – διάλειμμα κ.λπ.) χειρόγραφα, μέχρι οι οδηγοί να προμηθευτούν τις νέες κάρτες, όμως όσοι δουλεύουν στις διεθνείς μεταφορές είχαν να αντιμετωπίσουν τις αρχές του κράτους ελέγχου που μόνο κάρτες ελέγχουν- άλλωστε δεν είναι δυνατόν να κατανοήσουν χειρόγραφες σημειώσεις στα ελληνικά γραμμένες.

Εκτιμάται, ότι σύντομα οι ενδιαφερόμενοι οδηγοί θα προμηθευτούν τις νέες κάρτες, αλλά στο μεταξύ στο περιοδικό ΤΡΟΧΟΙ & ΤΙR έφτασε η πληροφορία μετά φωτογραφιών, ότι δόθηκαν νέες κάρτες με λανθασμένη την ένδειξη της χώρας μας, δηλαδή αντί του GR υπήρχε το πολωνικό PL, οπότε οι κάρτες αυτές είναι άχρηστες, γιατί τα στοιχεία των Ελλήνων οδηγών δεν υπάρχουν στα μητρώα της Πολωνίας.

PreviousNext