Ο Ελληνικός Ιστορικός Δρόμος | ΤΡΟΧΟΙ & TIR

Ο Ελληνικός Ιστορικός Δρόμος

×

Μήνυμα προειδοποίησης

Submissions for this form are closed.

ΜΕΓΑΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή.
Ο διαγωνισμός έληξε στις 19/6 και οι τυχεροί νικητές θα ανακοινωθούν στο τεύχος Ιουλίου.
Καλή επιτυχία!

ΜΕΓΑΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

HELLENIC HISTORIC ROUTE
Ο Ελληνικός Ιστορικός Δρόμος

Ελάτε να ψηφίσουμε και να αναδείξουμε το δικό μας, τον Ελληνικό Ιστορικό Δρόμο, αυτόν που οι πατεράδες και παππούδες μας διέσχιζαν με τα οχήματά τους, για να μεταφέρουν ανθρώπους και αγαθά και εν τέλει, να φέρουν πιο κοντά τους  Έλληνες, συμβάλλοντας παράλληλα στην ανάπτυξη της χώρας μας.

Ψηφίζουμε τον Ελληνικό Ιστορικό Δρόμο και ταυτόχρονα ζωντανεύουμε αναμνήσεις και παραδόσεις με φορτηγά και λεωφορεία μιας άλλης εποχής. Με οδηγούς που τολμούσαν, που γίνονταν ένα με το αμάξι, που μοχθούσαν για να βγάλουν πέρα το δρομολόγιο.

Ψηφίστε το δρόμο που για εσάς έχει περισσότερη ιστορική αξία, που για εσάς σημαίνει κάτι περισσότερο από τους άλλους δρόμους και κερδίστε πολλά, πολλά, πολλά, πλούσια δώρα από τους μεγάλους χορηγούς της προσπάθειάς μας αυτής.

Δείτε τα ΔΩΡΑ

Οι 20 υποψήφιοι δρόμοι
Επιλέξαμε τους παρακάτω είκοσι δρόμους, από το παλαιό οδικό δίκτυο της χώρας, δηλαδή τις Παλαιές Εθνικές Οδούς (Π.Ε.Ο.) με κριτήρια την παλαιότητά τους, τον κυκλοφοριακό φόρτο που είχαν, τη δυσκολία διέλευσης των οχημάτων, αλλά και τη σπουδαιότητά τους για τις Μεταφορές προκειμένου άνθρωποι και αγαθά να φτάνουν σε προορισμούς με αυξημένο ενδιαφέρον για την εποχή τους (π.χ . αστικά κέντρα). Με τα ίδια κριτήρια καλούμε και εσάς να ψηφίσετε.

Οι δρόμοι αναφέρονται στη συνέχεια μαζί με την επίσημη αρίθμηση που έλαβαν το 1963.

Βαθμολογία: Κάτω από το δρόμο, υπάρχει ένα κουμπί επιλογή , πατώντας το σας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξετε πόσους πόντους θέλετε να δώσετε στον συγκεκριμένο δρόμο.

Σημαντικό: Μπορείτε να ψηφίσετε μέχρι τρεις δρόμους και έχετε στη διάθεσή σας 10 ψήφους για να τις μοιράσετε στους τρεις αυτούς δρόμους.

Π.χ. στον ένα δρόμο μπορείτε να δώσετε 5 ψήφους στον άλλο 3 ψήφους και στον τρίτο δρόμο 2 ψήφους. Μπορείτε επίσης τις δέκα ψήφους σας να τις δώσετε σε μόνο δύο δρόμους π.χ. 6 στον ένα και 4 στον άλλο ή ακόμη και τις δέκα ψήφους σας να τις δώσετε όλες σε ένα και μόνο δρόμο.