Τροχοί & TIR

X-Line Energy, τα νέα ελαστικά φορτηγών από τη Michelin

Τη νέα γενιά ελαστικών X-Line Energy για φορτηγά μεγάλων αποστάσεων παρουσίασε στη Γαλλία η Michelin συνοδευόμενα από την ετικέτα που προβλέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία και είναι υποχρεωτική από την 1η του Νοέμβρη.
από Παύλος Μαυρομύτης | Πέμπτη 01/11/2012 - 00:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Τη νέα γενιά ελαστικών X-Line Energy για φορτηγά μεγάλων αποστάσεων παρουσίασε στη Γαλλία η Michelin συνοδευόμενα από την ετικέτα που προβλέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία και είναι υποχρεωτική από την 1η του Νοέμβρη.

Η σειρά καλύπτει λάστιχα για τον κατευθυντήριο άξονα (τιμόνι) για τον άξονα κίνησης και για το ρυμουλκούμενο, τα οποία σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρείας με τα νέα ελαστικά Michelin X Line ένα φορτηγό μακρινών αποστάσεων το οποίο διανύει 130.000 χιλιόμετρα ετησίως μπορεί να εξοικονομήσει μέχρι 515 λίτρα καυσίμου και να μειωθούν οι ρύποι κατά 1,371 Kg Co2. Ειδικότερα, το Michelin X Line Energy Z για το τιμόνι προσφέρει οικονομία καυσίμου, έως και 20% μεγαλύτερη διάρκεια ζωής πέλματος ανάλογα με τη χρήση, μεγαλύτερη ευελιξία και καλύτερη πρόσφυση σε βρεγμένο.

Το Michelin X Line Energy D για το διαφορικό προσφέρει περισσότερη ενεργειακή απόδοση για την εξοικονόμηση καυσίμων όπως και σήμανση Μ+S και 3PMSF αποδεικνύοντας την ικανότητα να διατηρεί πρόσφυση σε ολισθηρές επιφάνειες.

Το Michelin X Line Energy T για την νταλίκα έχει αναβάθμιση από Β σε Α ενεργειακή κλάση για χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου μέχρι 12%, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του πέλματος και 10% βελτίωση στο κράτημα του φθαρμένου πέλματος.

Η Michelin τονίζει ότι τα ελαστικά X® LINE ENERGY™ ανταποκρίνονται πλήρως στις προσδοκίες των φορτηγών μεγάλων αποστάσεων, έχουν καλύτερο κράτημα στο γλίστρημα κατά τους ελιγμούς για τα ημιρυμουλκούμενα, αποτελεσματικό φρενάρισμα στο βρεγμένο και άνετη οδήγηση και ακρίβεια στο τιμόνι. Παράλληλα, το νέο ελαστικό MICHELIN X® LINE ENERGY™ παρέχει στους μεταφορείς το βασικό πλεονέκτημα της υψηλής χιλιομετρικής του απόδοσης (πριν την επαναχάραξη) και της ομοιόμορφης φθοράς πέλματος. Σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά ελαστικών MICHELIN X® ENERGY SaverGreen , το νέο MICHELIN X® LINE ENERGY™ διαρκεί σημαντικά περισσότερο μέχρι και 20% για τα ελαστικά του κατευθυντηρίου άξονα και μέχρι 12% για τα ελαστικά στο trailer.

Υπογραμμίζει, μάλιστα, η Michelin, ότι ακόμα και όταν έχει φθαρεί το 60% του πέλματος, το νέο ελαστικό MICHELIN X® LINE ENERGY™ έχει τις ίδιες επιδόσεις, για διαρκή ασφάλεια και οικονομία καυσίμου για τους στόλους.

Διαβάστε επίσης

PreviousNext